Batman'da suya düşen terliği canından etti !

Batman Çayı kenarında ağabeyi ile gezinirken terliği ayağından çıkarak suya düşen 18 yaşındaki genç, terliğini almak için eğildi. bir anda dengesini kaybederek suya düşen genç, akıntıya kapılarak can verdi.
Yüzme Devlet Hastanesi Batman Çayı 


Edinilen bilgilere göre olay, Batman Diyarbakır köprüsü mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Ömer Topkan, (18) ve kardeşi Faruk Topkan, Batman çayı kenarında gezinirken bir anda Ömer Topkan ' ın sağ ayağındaki terlik suya düştü. Terliği almak isteyen Topkan, bir anda akıntıya kapıldı. Yüzme bilmeyen talihsiz genç kardeşinin gözleri önünde gözden kayboldu.

Kardeşi Faruk Topkan durumu polis ve İl Afet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekiplerinden üç dalgıç ekibi çamaşır ipiyle kendilerini bağlayıp Tapkan ' ın cesedini suda aradı. Çocuğunun suda boğulduğunu duyan baba Eyüp Tapkan, oğlunu sudan çıkarmak için akıntılı suya girmek istedi, polis izin vermedi.

Kısa süre sonra dalgıç ekipleri talihsiz gencin cesedini 10 metre ilerde buldu. Cansız bedeni sudan çıkartılan talihsiz gence olay yerinde sağlık ekipleri müdahale etti. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Tapkan, kurtarılmadı. Tapkan ' ın cesedi otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

' OĞLUM GİTTİ BEN BÖYLE BEKLEYEMEM '

Arama kurtarma çalışmaları sürererken oğlunun boğulduğunu duyup Batman Çayı kenarına gelen baba Eyüp Tapkan, oğlunu suya girip çıkarmak istedi. Tapkan, çocuğunun suda boğulduğunu kendisinin burada duramayacağını belirterek suya girmek istediğini söyledi. Polis ekipleri de acılı babayı sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Faruk Tapkan, ise ' Terliği suya düşünce hemen terliğini almak için suya girdi. Ben şaka zannettim yüzmede tam bilmiyordu. Bir anda gözlerimin önünden kayboldu ' dedi.
Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.
22 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı