Aydın'da Cinayeti Çöp Poşeti Ele Verdirtti

Aydının Didim İlçesinde işlenen cinayeti çöp konteynırdan çıkan çöp poşeti aydınlattı. Poşetten yola çıkarak titiz bir çalışma başlatan Emniyet güçleri zanlıyı Antalya ' da yakaladı.
Cumhuriyet Adli Tıp Emniyet Müdürlüğü 

Didim ' de 20 Mart günü meydana gelen cinayet Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu aydınlatıldı. Süreç şu şekilde gelişti; İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kayıp ihbarından yola çıkarak Efeler Mahallesi 1520 Sokak No:18 adresindeki evde bir erkek cesedi ile karşılaştı. Şahsın bıçaklanarak öldürüldüğü öğrenilirken İlçe Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ilk olarak öldürülen şahsın kimliğini tespit ederken öldürülen şahsın adının Tekin Uçar olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde herhangi bir delil ve ize rastlanılmaması üzerinde şahsın cesedi incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Morguna gönderildi.

“CİNAYET İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU”

Olayın aydınlatılmasıyla ilgili olarak Didim Cumhuriyet Savcılığının emriyle özel bir ekip oluşturuldu. Oluşturulan Özel ekip ilk olarak cesedin ölüm nedeni, şekli, zamanı gibi hususlar konusunda bilgi edindi. Özel Ekip ardından cesedin yanı başında bulunan bir çöp torbası ve bir markete ait alışveriş poşetinden hareket ederek maktulun bulunduğu yerden götürülmeye çalışıldığını ve suç delillerinin yok edilmeye çalışıldığını belirleyerek çevrede inceleme başlattı. İnceleme kapsamında ayrıca maktulun cep telefonu kayıtları ile ilişkide olduğu kişiler hakkında da incelemeler yapıldı. Özel ekip çöp torbasından yola çıkarak İlçedeki marketlerde inceleme ve araştırma başlattı. İnceleme neticesinde öldürülen maktulle, aynı evi paylaşan kişinin çöp poşetini satın aldığı güvenlik kameralarınca tespit edilirken, şahsın adının Ş.S olduğu da belirlendi.

“DELİLLER ÇÖP KONTEYNIRINDAN ÇIKTI”

Özel ekip şahsın kimliğinin tespit etmesinden sonra MOBESE kameralarından yola çıkarak şüphelinin olaydan önce ve sonrası hareketlerini tespit etti. Titiz çalışmanın neticesinde olayla ilgili delillere cinayetin işlendiği evin yakınındaki çöp konteynırında ulaşıldı. Delillere ulaşan Özel ekip daha sonra Ş.S ' ye yardım ettiği öğrenilen İ.Y ve T.G isimleri şahısları İzmir ' de yakaladı ve sorguladı. Sorgulamanın neticesinde failin bulunabileceği İstanbul, İzmir ve Antalya ' da izlemeler yapıldı. İzlemeler neticesinde zanlı Ş.S Antalya ' da yakalanarak Didim ' e getirildi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından zanlı Didim Adliyesine sevk edildi. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken cinayetin neden işlendiği öğrenilemedi.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı