Alevler arasından çocuklarını kurtardı

Samsun'da iki katlı bir ev alev alev yanarken,yangın sırasında uykuda bulunan anne iki çocuğunu ve kendisini alevler arasından son anda dışarı atarak ölümden döndüler.
Ev Yangını Yangın Yeri 


Samsun'da iki katlı bir evden çıkan yangında, çocukları ile uykuda bulunan anne, son anda uyanarak çocuklarını ve kendisini alevler arasından dışarı atarak ölümden döndüler.

Yangın, Tekkeköy ilçesinin 23 Nisan Mahallesi Barbaros Sokak'ta saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir iş yerinde kaynakçı olarak çalışan 26 yaşındaki Tayfun Özkök, sabah evinden ayrılarak işe gitti. 23 yaşındaki anne Meryem Özkök, çocukları 2 yaşındaki Berkant ve 6 yaşındaki Mertcan ile uyudukları bir sırada evde yangın çıktı.

Alevler biranda evi sardı. Bir çıtırtı sesi duyarak uyandığını belirten anne Meryem Özkök, 2 çocuğunun da alevler arasından alarak son anda evden dışarı çıkmayı başardı. Anne ve çocukları ölümden dönerken, yangın itfaiye ve polise haber verildi.

Özkök ailesinin kiracı olarak oturdukları birinci kattaki evde çıkan yangında alevler ikinci kata da sirayet etti. Cafer Cömert'e ait olduğu ve ev sahibinin daha önce hayatını kaybettiği öğrenilen içinde eşya bulunan eve sıçrayan yangın bir anda 2 katlı evi sardı. 2 katlı evde bulunan eşyalar tamamen yanarak kül olarken, itfaiye ekipleri yangına güçlükle kontrol altına alıp söndürdü.

Yangın haberini alan baba Tayfun Özkök ise evinin yanışını gözyaşları içinde izledi. Yangında 2 yaşındaki Berkan Özkök, sol kulağından yanarak hafif şekilde yaralandı. Evi yanan Özkök ailesinin maddi durumlarının kötü olduğu ve yangının ardından ortada kaldıkları öğrenildi.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

21 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı