Adana'nın Kozan İlçesinde Vahşi Cinayet

Adana'nın Kozan ilçesinde 10 ay önce ortadan kaybolan kepçe operatörü Şaben Yel'in kadın ve define meselesi nedeniyle 3 gün işkence yapılarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Cumhuriyet Adli Tıp Adliye Sarayı Çanaklı Adli Tıp Kurumu 


Zanlılar Adana Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Kozan Adliye Sarayı'na getirildi.

7 Haziran'da arkadaşları ile Kozan Barajı'na balık tutmaya giden 2 çocuk babası Şaben Yel, iddiaya göre, gelen bir telefonla arkadaşı Nihat U. ' nun 01 RB 600 plakalı otomobilini alarak barajdan ayrıldı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. 37 yaşındaki Hatice Yel evine dönmeyen eşinin bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili başlatılan çalışma kapsamında Yel'in emanet aldığı otomobil bir hafta sonra Çanaklı Mahallesi TOKİ konutları civarında plakası sökülmüş halde terk edilmiş olarak bulundu. Polis, kaybolması şüpheli olan Yel'in son kez birlikte olduğu arkadaşlarını teknik ve fiziki takibe aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda polis, Cuma günü sabaha karşı belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu yaparak gözaltına aldı. Operasyonda Yel'in arkadaşları ve bu kişilerle bağlantısı olan Muhammet K., Taner Ö., Zühtü Ö., Nihat U., Murat S., Mustafa M., Vahit Y., Hacer G. ve Melek G. gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan şüphelilerden Muhammet K., Şaben Yel'in öldürüldüğünü ve cesedinin portakal bahçesine gömüldüğünü itiraf etmişti. Şüphelilerin Deliçay mevkisinde gösterdiği bahçede yapılan kazıda bir erkeğe ait ceset bulunmuş, Kayıp olarak aranan Şaben Yel'e ait olduğu belirlenen ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş buradaki incelemenin ardından Kozan ' da toprağa verilmişti.

Zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından Kozan Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliye girişinde otobüsten indirilen zanlılardan birisi yakınlarına dönerek “Kuzularım ben bir şey yapmadım. Sizleri utandıracak hiç bir şey yapmadım ' diye bağırdı. Yakınlarından birisi ise adliye bahçesinde bayılarak yere düştü.

Zanlılardan biri ise rahatsız olduğu ve hastanede tedavi gördüğü için ayrı bir araçla getirilerek ellerinde kelepçe ve ilaçları ile adliye sarayına girdi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı