56 Şüpheli Ankara Adliyesine Sevk Edildi

Zonguldak'ta suç örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan 69 kişiden 56'sı, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılığı Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü 


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 8 Nisan'da yürütülen operasyonda, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, bazı kömür şirketleri yöneticileri ve emekli kıdemli albay H. T. A'nın da aralarında bulunduğu 69 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı.

Sorgulamanın ardından 13 kişi serbest bırakılırken, 2'si bayan 56 şüpheli sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Polisin yoğun güvenlik önlemi altında hastaneye getirilen şüphelilerden bazıları, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.

Suç örgütü kurmak, yönetmek ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından gözaltında tutulan 56 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından polis araçlarına bindirildi. Şüpheliler, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 13 aylık teknik ve fiziki takipten sonra yaklaşık 300 polis ekibi, insansız hava aracının da desteğiyle 40 adrese baskın düzenlemişti.

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı