14 Yaşında Evlenen Çocuk Gelinin Eşi 11 Yıl Ceza Aldı

Edirne ' nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Kader Savgı, 6 yıl önce kendisinden 13 yaş büyük 27 yaşındaki Hüseyin Savgı ile evlendirildi. Kader Savgı'dan 2 çocuk sahibi olan damat Hüseyin Savgı ' ya evlilikten 6 yıl sonra 11 sene 8 ay, damadın babası Yalçın Savgı ' ya ise 6 yıl 4 ay hapis cezası kararı çıktı.
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Gelinler Çocuk Gelin 


İddiaya göre, Uzunköprü ' de yaşayan 14 yaşındaki Kader Savgı ile 27 yaşındaki Hüseyin Savgı 2008 yılında evlenerek dünya evine girdi. Çocuk gelin Kader, baba ocağından davullu zurnalı düğün ile damat Hüseyin Savgı ' nın evine uğurlandı. Düğünün ardından Kader ' in annesi, eşi Hüseyin ' den ayrılmasını isteyerek, 'eğer ayrılmazsan polise gidip seni zorla kaçırdıklarını söyleyip suç duyurusunda bulunacağım' dediği iddia edildi. Çocuk gelin Kader de eşini çok sevdiğini söyleyerek eşinden ayrılmayacağını söyledi.

Bunun üzerine Kader'in annesi Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulundu. Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, damat Hüseyin ' i tutuklayıp Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk etti. Mahkeme kararı ile Hüseyin Savgı, 3 ay hapis cezası yattıktan sonra serbest kaldı.

Hapisten çıktıktan sonra Kader ve Hüseyin'in Savgı çiftinin 2 tane çocukları oldu. Evliliğin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra Savgı ailesine mahkemeden hapis kararı çıktığı belgesi geldi. Çıkan hapis kararında damat Hüseyin ' e 11 sene 8 ay, damadın babası Yalçın Savgı'ya ise 6 yıl 4 ay hapis cezası verildiği belirtildi.

' BEN BABASIZ BÜYÜDÜM ÇOCUKLARIM BÜYÜMESİN '

Kendisinin babasız büyüdüğünü belirten 14 yaşındaki çocuk gelin Kader Savgı, ' Annem beni eşimden ayırıp başka birinle evlendirmek istedi. Ben de eşimden boşanmayınca eşimden şikayetçi oldu. Şimdi benim eşim 11 sene 8 ay hapis yatacak. Yazık günah değil mi bizim 4 ve 5 yaşlarında 2 tane çocuğumuz var. Ben babasız büyüdüm, babasızlığın ne demek olduğunu iyi biliyorum en azından benim çocuklarım babasız büyümesin. Ben şuanda 21 yaşındayım kocam hapse girdiği zaman ben iki çocuğumla ne yaparım ' dedi.

' BEN BABAMI ÇOK ÖZLERİM '

Annesi Kader ' in kendisini sevmeye başladığında ağlamaya başlayan 5 yaşındaki Esma Savgı ' Ben babamı çok seviyorum. Babamı çok özlerim ne olur babamız hapse atmasınlar ' ifadelerini kaydetti.

Damadın annesi ise, ' Buradan herkese sesleniyorum ne olur küçük yaşta evlendirmeyin. Biz bunun acısını çok çektik başkaları da çekmesin ' dedi.

Tutuklama kararı çıkan Hüseyin Savgı'nın yakın bir zamanda hapse girmesi bekleniyor.
19 Ağustos 2014 Salı günü yayınlandı