Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

3. köprü temeli hazır

30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl ve İlçe Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada "Bizi İmralı'da pazarlık içindeymişiz gibi gösterenlere sesleniyorum; biz bu ülkenin değerlerini pazarlık yapacak kadar alçalmadık asla da alçalmayız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il ve ilçe başkanları toplantısında konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

Millete hizmet yolunda hiçbir mazeret, hiçbir bahane kabul etmiyoruz, hiçbir engel tanımıyoruz. Mazereti, bahanesi, engeli olan arkadaşlarımız yolu açmalı.

Aldatan olmayacağız, aldanan da olmayacağız. Siyasi partilerin üst yönetimleri ile o partilere oy veren kardeşlerimizi ayrı tutacağız. 76 milyonun tamamına tek bir nazarla bakacağız.

'KRİTİK BİR EVREYE GİRİYORUZ'
Türkiye için artık son derece kritik, son derece önemli bir evreye girmiş durumdayız. Öncelikle, 2014 yılı, Türkiye için kritik sonuçların alınacağı seçim yılı olacak. İlk olarak, mart ayında inşallah mahalli seçimler gerçekleşecek.

Yıl ortasında, Anayasamıza göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerekiyor. Yine bu süreçte, yeni Anayasa çalışmalarının inşallah tamamlanmasıyla, bir halkoylaması da gündeme gelebilecek.


'ROBOT DEĞİLİZ'

Biz, aldığı komutla hareket eden robotlar değiliz. Biz farklılarımız olsa da aynı hedef uğruna gönül birliği, kader birliği yaptık.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi en gelişmiş ülkelerde var. Dünyada 100'ü aşkın ülke başkanlık sistemini yaşıyor. Her başkanlık sisteminde parlamento vardır. Başkanlık sistemini millet tartışmalı. Başkanlık sisteminde başkan, kral değildir. Bizdeki bazı cahiller başkanı kral olarak takdim ederek yalan söylüyor.

'ÇANAK ÇÖMLEĞİ KORUYORSUN, KIŞLAYI KORUMUYORSUN'
‘Çılgın proje' konusunda bize hendek atlatıyorlar. Marmaray'da basit çanak-çömlek hikayesi bize 4 sene kaybettirdi.

Taksim Meydanı'nda yayalaştırma çalışmaları devam ediyor. Meydan tamamen yayalara yani insana kalacak.

Denizin dibinden 3-5 tane çanak çömlek bulunmuş, çatal, kaşık bulunmuş, bunları koruyorsun ama Taksim Meydanı'ndaki devasa kışla, gayet güzel mimari estetiği hepsi güzel ve bunu korumuyorsun. Bu, ideoloji değil de nedir?

Galataport, Haydarpaşaport hazırlanıyor. Yassıada, yaslı ada olmayacak; demokrasi ve özgürlükler adası olacak. Boğaz'a 3. köprü için önümüzdeki 1-2 ay içinde temel atma töreni alacak.

'KORKTUKLARININ TAM TERSİ GERÇEKLEŞTİ'
10 yıldır birileri, Türkiye'nin bölündüğünü, bölüneceğini, parçalandığını, parçalanacağını, Cumhuriyetin temellerinin sarsıldığını, sarsılacağını adeta bir papağan gibi sürekli dile getiriyorlar. Onlar ne dediyse tersi oldu. Onlar neden korktularsa tam tersi gerçekleşti. Onlar her zaman ama her zaman kaybetti. Bu 10 yılı aşkın süre içinde millet her zaman kazandı.

Yıldır birileri, Türkiye'nin bölündüğünü, bölüneceğini, parçalandığını, parçalanacağını, Cumhuriyetin temellerinin sarsıldığını, sarsılacağını adeta bir papağan gibi sürekli dile getiriyorlar. Onlar ne dediyse tersi oldu. Onlar neden korktularsa tam tersi gerçekleşti. Onlar her zaman ama her zaman kaybetti. Bu 10 yılı aşkın süre içinde millet her zaman kazandı.

Türkiye Cumhuriyeti, özellikle son dönemde gerçekleştirdiğimiz reformlarla bugün her zamankinden çok daha güçlü bir çınara dönüşmüştür. AK Parti, cumhuriyet çınarının, gövdesi ile kökleri, gövdesi ile dalları, yaprakları arasındaki irtibatı güçlendirmiş, tıkanan kanalları açmış, yani devlet ile tarihi, devlet ile milleti yeniden buluşturmuş, yeniden kucaklaştırmıştır.

'YÜCE DİVAN SENİ KABUL EDER Mİ BİLMİYORUM'
Ey Bahçeli; sen borçlandın, biz ödedik. Sıkılmadan, 'Gönder beni Yüce Divan'a diye meydan okuyor. Yüce Divan seni kabul eder mi etmez mi bilmiyorum. Olur ya zaman aşımına girdi, girmedi. Bunlardan istifade etme yoluna da gidebilir. Böyle şeyler de var. Durmadan meydan okuyor, kendine göre. Fakat ben, milletin hafıza kayıtlarına girsin diye şu anda arkadaşlarıma dedim ki 'bütün hazırlıkları getirin' bunları açıklayacağız ve teşkilatım olarak sizlere göndereceğimiz belgeleri sizler halkımıza anlatacaksınız. Bunların kirli yüzlerini görsünler.

'İŞÇİ PARTİSİ'NİN KOYUNU OLDULAR'

Şu anda, çözüm sürecinde, aynı blok, aynı cephe, birkaç eksiğiyle, fazlasıyla, yine tespih taneleri gibi AK Parti'nin karşısına dizildiler. CHP, MHP, Türkiye Komünist Partisi, emekli siyasetçiler, milletin defterini dürdüğü siyasetçiler, sandığa gömülüp oradan çıkamayan siyasetçiler, dikkatinizi çekiyorum, İşçi Partisi'nin önderliğinde, yeniden kucaklaştılar. Dün lakabı 'çoban' olanlar, şimdi İşçi Partisi'nin koyunu oldular. Güya ulusalcı CHP, İşçi Partisi'nin piyonu oldu. Güya milliyetçi MHP, İşçi Partisi'nin yedeği haline geldi.

MHP'nin, terör örgütüne akıldanelik yapan İşçi Partisi'yle nasıl kucak kucağa olduğunu benim MHP'li kardeşlerim çok net olarak görüyorlar. Şu anda şehirlerde, bir avuç çapulcunun, Akil İnsanlar Heyeti'ne karşı gerçekleştirdiği eylemleri, İşçi Partisi ile bir avuç sözde MHP'linin yan yana yaptığını benim milletim de MHP'ye gönül vermiş kardeşim de görüyor.

'O FOTOĞRAFLARI KULLANSINLAR'

İşçi Partisi'nin şu anda Silivri'deki lideri (Doğu Perinçek), 1990'lı yıllarda Beka Vadisi'ne gitti, terör örgütü liderleriyle sarmaş dolaş fotoğraflar çektirdi. MHP, CHP, İşçi Partisi, ortak eylemlerinde bir zahmet o fotoğrafları da kullansınlar da kimin ne olduğunu millet daha iyi görsün.

'BUNLAR KANDİL'E DAVİTİYE GÖNDERİRLER'

CHP'si, MHP'si, İşçi Partisi, Komünist Partisi, Emekli Siyasetçisi, can havliyle, terör bitmesin diye çırpınıyorlar. Kolay değil... On yıllardır kurdukları tezgah alt üst oluyor. Ekmek teknelerini kaybediyorlar. Ellerinde, milleti korkutacak, sindirecek, hizaya getirecek, siyaseti dizayn edecek hiçbir malzeme kalmıyor. Çok açık söylüyorum... İnanın, bunlar farz-ı muhal iktidara gelseler, Kandil'e davetiye gönderir, Türkiye'den çıkacak teröristleri mağaralarına geri buyur ederler. Çünkü terör yoksa, bunlar ayakta duramaz.

PAZARLIK İDDİASINA YANIT

Çözüm süreci içinde asla ve asla bir pazarlık sözkonusu değildir. Buradan CHP ve MHP liderlerine sesleniyorum, bizi İmralı'da pazarlık içindeymişiz gibi gösterenlere sesleniyorum; biz bu ülkenin değerlerini pazarlık yapacak kadar alçalmadık asla da alçalmayız. Normalleşen demokratikleşen ret inkar ve asimilasyon politikalarını terk eden güçlenen bir Türkiye'de silahla şiddetle hiç bir şey elde edilemeyeceği anlaşılmıştır. Biz Türk kardeşimle Kürt kardeşimin aynı zeminde kucaklaştığı vatan toprağını tesis ediyoruz. Biz yeni anayasaya da bir kavram oturttuk. Biz ne MHP'nin anladığı ne de bir başkasının kavramı anlarız. Türkiye'de ne kadar etnik unsur varsa bu o başlığın altındadır. Ama hep bunlar hedef saptırıyorlar. Kürt kardeşlerime diyorum ki siyasi Kürtçülük yapma. Dönüp Türk kardeşime diyorum ki sen de siyasi Türklük yapma.

Tayyip Erdoğan'ı yaradan Allah Güneydoğu'da Kürt Mehmet'i de yarattı. Bizim aramızdaki İslam kardeşliği bambaşka bir zenginlik. Düşman nazarlarla birbirimize bakmayacağız. Geldiğimizden bu ya Güneydoğu ve Doğu'da 40 katrilyona kadar yatırım yaptık. Batıda ne varsa Güneydoğu'da da Doğu'da da o olacak dedik.

AKİL İNSANLARLA KUCAKLAŞIN

Akil insanlar illerinize ilçenize geldiğinizde siz de onlarla buluşun kucaklaşın. sizler onlara gereken her türlü desteği verin. Şiddetin olduğu hiç bir yerde fikir sağlıklı bir şekilde varolamaz. Bu süreçte Türkiye büyümüş olarak çıkacak. Unutmayın şu anda Türkiye'de tarih yazılıyor. Yazılan bu tarihi hep birlikte inşaa ediyoruz. Tarihi inşaa etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Rabbim birbirimizi bizden ayırmasın.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı