Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ezana hasret sona erdi

28 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Avrupa’da bir ilk yaşandı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de minareden yükselen 'Allahuekber' sesleri, yıllardır ezana hasret kalan gurbetçilere duygulu anlar yaşattı.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Fittja Ulu Cami minarelerinden cuma günleri ezan okunması için yapılan başvuruya Botkyrka Belediye Meclisi'nden olumlu karar çıkmaş; emniyet güçleri de yaptıkları teknik incelemeleri tamamlayarak, camiden hoparlörle ezan okunmasına onay vermişti.
Onayın ardından ilk minareden ezan bu Cuma günü okundu. Ezanın okunacağını haber alan Müslümanlar tarihi olaya şahitlik etmek için Fittja Ulu Camisine akın etti.
Minareden okunan ezanın İsveç’in açık bir toplum olduğunu bir kere daha gösterdiğini söyleyen Fittja Ulu Cami Başkanı İsmail Okur, 1973 yılından beri Stockholm’de yaşadığını ilk defa bu kadar heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

"Bu sese adeta hasret kalmıştık." diyen Okur, minareden ezan okunma yönündeki önergeyi kabul eden Botkyrka Belediye Meclis üyelerine ve her türlü kolaylığı gösteren İsveç polisine teşekkür etti.
İlk ezanın deneme amaçlı okunduğunu ifade eden Okur, "Gelecek hafta Kutlu Doğum programı dolayısıyla ile İsveç’e gelecek olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve yanında gelecek olan güzel sesli bir müezzinle daha güzel bir açılış yapacağız." diye konuştu.

İsveç’te minareden ilk ezanı okuyan Diyanet görevlisi Engin Öğcem, duygularını tarif edecek kelime bulamadığını ifade etti ve bu adımın bütün insanlığa hayırlı olmasını diledi.
Ezan öncesi camii havlusuna kamp kuran İsveç basını da olaya büyük ilgi gösterdi. Ezanın okunuşunu birçok televizyon kanalı naklen verirken, camii cemaati ile de röportajlar yapıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı