Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insanlar Siirt'te

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt temaslarını sürdürüyor.

Güres Caddesi’nde esnafları gezen Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, caddeden geçen vatandaşlarla sohbet etti. Şikayetleri not eden heyet üyesi Mehmet Emin Ekmen, silahlı saldırıda kızını kaybeden babanın da, bombalanan köyde babasını kaybeden gencin de ortak kanaatinin bu acının durması noktasında olduğunu söyledi.

Ekmen, “Çözüme ve barışa olan inanç Siirt’te de var, çözüm süreci ve silahların susmasından sonra yapılacak anayasa ile ilgili beklentiler de var. Bugün en çarpıcı sonuçlardan biri şu oldu; devletin resmi açıkladığı rakamlara göre 50 bin kişinin canını yitirdiği ve milyonlarca kişinin de zorunlu göçe tabi tutulmasına rağmen ortak kanaat barış olsun. Bazı insanların biz bu ortamda faili meçhul cinayetlerle, işkencelerle köy yakılmalarına rağmen barış istiyorken bir takım illerde akil insanlara yönelik yapılan baskı ve protestoları, tepkileri anlamakta zorlanıyoruz oldu. Vatandaşın ‘biz elimizi değil bedenimizi ortaya koymak istiyoruz, çözüm sürecini destekliyor ve daha yaşanılır bir hayat istiyoruz’ açıklamaları bizi mutlu ediyor” dedi.

Ekmen, “4 kızın öldüğü silahlı saldırı sonucunda çocuğunu kaybeden bir babanın, bombalanan köyde babamı kaybettim, bu acı artık yaşanmasın diyen insanların sesini Türkiye duymalıdır. Bu milleti bir arada tutan tarihdaşlık, coğrafyadaşlık ve dindaşlık diyen herkesin bu hassasiyeti dikkate almasını bekliyoruz” diye konuştu

Heyet daha sonra Siirt Öğretmenevi’nde sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından heyetin bir lokantada verilecek akşam yemeğine katılacağı ve Siirt’ten ayrılacağı belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı