Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

PKK'nın sınır dışına çıkması

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de 21 Mart’tan itibaren yeni bir sürecin başladığını söyleyerek, terör sorununun çözülmesinin Türkiye’yi bütünleştireceğini söyledi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 3. Bölge Toplantısı, Adana Seyhan Otel’de başladı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de terörle mücadele ve bu soruna çözüm bulma işinin hep siyaset kurumunun dışında çözülmeye çalışıldığını, hep güvenlik önlemleriyle sonlandırılabileceği zannedildiğini söyleyerek, aradan geçen 30 yılda bu sorunun çözülemediğini belirtti.

Artık Türkiye’de bu terör sorununu çözme işinin siyasetin görevi olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye, ilk defa yıllardan sonra kendisine özgü bir sorunu uluslar arası boyutları da olan bir sorunu kendisi çözmeye çalışmaktadır. Osmanlı’nın gerileme döneminden beri Karlofça Antlaşması’ndan beri Türkiye’de hangi sorun karşımıza çıksa, o mutlaka uluslar arası boyutta konuşulup, uluslar arası boyutta çözüm aranmıştır. Ama ilk defa AK Parti iktidarı kendisine ait bir sorunu kendi imkanlarıyla iradesi ve kararlılığıyla çözmeye çalışmaktadır." dedi.

Türkiye’de 21 Mart’tan itibaren yeni bir süreç başladığını ifade eden Mehmet Ali Şahin, "Silahların bırakılması terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkarılmasını doğuracak yeni bir süreç başlamıştır. Bu süreci iktidar partisi olarak ihtiyatla, büyük bir ciddiyetle takip ediyoruz. 21 Mart’tan önceki nokta ile 21 Mart’tan sonraki nokta bir değildir. Halkımızın artık bu terör belasından bir an önce kurtulma gibi umutlarını mutlaka gerçeğe dönüştürmek durumundayız. Bu çok zor bir süreçtir, risklerle dolu bir süreçtir. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü asla zedelemeden, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet gerçeğinden asla geri adım atmadan böylesine önemli bir sorunu çözmek durumundayız." dedi.

"SON 3 AYDA ŞEHİDİMİZ YOK"Ülkede terör konusunda bir çözüm olmasın diye adeta çözümsüzlük duasına çıkanlar bulunduğunu ileri süren Şahin, "Silahlar bırakılmasın, Türkiye böylesine bir beladan kurtulmasın diye adeta dua edenler oluyor. Terör yanlısı olanlarda da var bu, teröre karşı olduğunu söyleyen bir takım cenahlarda da var. Bu çözüm süreci devam ederse Türkiye bölünür diyorlar. Bir takım kaygılar ifade ediyorlar. Peki şehitlerimizin yakınları yok mu, ateş düştüğü yeri yakıyor. 2012 yılında Türkiye’de bin 200 civarında terörle mücadelede insan hayatını kaybetti, şehitler verdik. Son 3 ay içerisinde ise terörle mücadelede hiç kayıp yok. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kan üzerinden siyaset yapılarak bu ülkeye hizmet etmek mümkün değildir. Bu terör sorununun bir şekilde çözülmesi mi Türkiye’nin bölünmesini önler, yoksa ‘bu mücadeleye devam edelim, şehit cenazeleri gelirse gelsin’ demek mi Türkiye’nin bölünmesini önler? Bu sorunun bir şekilde çözülmesi Türkiye’yi bir şekilde bütünleştirecektir. Bu sorunu mutlaka Türkiye devleti çözmek mecburiyetindedir.” Diye konuştu.

"ÇOCUK SAHİBİ OLMAYAN, ŞEHİT ANALARININ ACISINI ANLAMAZ"Konuşmasında isim vermeden MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Şahin, "Dün bir siyasi partimiz bir yerde miting yapıyor, kalabalığın sloganı şu, ‘vur de vuralım, öl de ölelim.’ Genel başkanın cevabı, ‘sırası gelecek’. Değerli arkadaşlar, vur de vuralım, öl de ölelim sadece kan var. kan ve gözyaşı, şehit analarının gözyaşı. Bu hep böyle mi devam etsin, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölen kim olursa olsun hepsinin bir ana babası var. Bu sorun mutlaka çözülmeli. Evlat sahibi olmamış bir insanın bunu anlaması zor olur. Çoluk çocuk sahibi olmayan bir insanın bunu anlaması zor olur ama evlat sahibi olan ana babalar bunu çok iyi anlarlar, anlamaları gerekir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürt vatandaşlarımız var bir oğlu askerde bir oğlu dağda. Bu mücadele devam etsin böyle derken Türkiye Cumhuriyeti’ne olan aidiyet duyguları zayıflamaya başlıyor. İşte kopuş orda oluyor. Bu terörle mücadele böyle devam ederse, şehit cenazeleri gelmeye devam ederse sanki Türkiye’nin birliği bütünlüğünü muhafaza edecekmişiz gibi bir takım anlayışlar var. Bu son derece yanlış bir anlayıştır.” ifadelerini kullandı."KILIÇDAROĞLU'NUN TEK SERMAYESİ BAŞBAKANIN KONUŞMALARIDIR"Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu, daha bir açıklama yapmadı. Başbakan bir açıklama yapsın istiyor. "Niye konuşmuyor sayın başbakan." diyor. Burada bana göre şöyle bir husus var, Sayın Kılıçdaroğlu’nun tek sermayesi sayın Başbakanın konuşmalarıdır. O konuşursa kendisine konuşma hakkı doğduğunu düşünüyor. Ancak onun konuşmalarına cevap verirse muhalefet yaptığını düşünüyor. Böyle bir muhalefet anlayışı var. Bunu da muhalefet yapmak zannediyor." dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı