Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Baro yönetimine suç duyurusu

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nda avukatların darp ederek salondan çıkardığı Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, avukatlar Köksal Bayraktar, Mehmet Durakoğlu ve Kemal Aytaç hakkında suç duyurusunda bulundu.


Haliç Kongre Merkezi’nde 17 Mart’ta yapılan olağanüstü genel kurulda konuşmaların yapılacağı kürsünün önünden inmediği gerekçesiyle Yeni Akit muhabiri Özmen ile avukatlar arasında tartışma çıkmıştı. Avukatların zor kullanarak ve darp ederek salondan çıkardıkları Özmen, bugün suç duyurusunda bulundu. Avukatlar tarafından darp edildiğini ve hakarete uğradığını belirten Özmen, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, avukatlar Köksal Bayraktar, Mehmet Durakoğlu ve Kemal Aytaç hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu. Dilekçesini savcılığa vermesinin ardından açıklama yapan Özmen, genel kurulda darp edildiğini ve darp nedeniyle 3 günlük rapor aldığını belirtti.

Özmen raporla birlikte olay günü yaşananların görüntü kayıtlarını da savcılığa verdiğini söyledi.

Özmen, “Hakkımı İstanbul Barosu avukatlarının yaptığı gibi şiddetle, mahkeme basmakla değil hukuki yollardan suç duyurusunda bulunarak arıyorum.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne de tepki gösteren Özmen, “Benden ifade dahi almadan tamamen tek taraflı bir açıklama yapmışlar.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı