Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dolandırıldığına inanamdı

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Tekirdağ’da telefon dolandırıcıları tarafından savcılıktan arıyorum diyerek hesaplarına para yatırması istenilen şahsı polis bile inandıramadı.

Her gün yapılan haberlere ve polisten bu yönde gelen uyarılara rağmen terörü kullanarak tuzak kuran dolandırıcıların ağına düşen vatandaşlar hala var.

Minibüs şoförü M.G. kendisini telefonda dolandırmaya çalışan kişiye öyle inanmış ki polisin 'dolandırıldınız ' sözlerine inanmak istemedi ve M.G. sonunda soluğu adliyede aldı.

HESABIMA PARA YATIRIN BU SORUNU HALLEDİN

Tekirdağ'da, maaşını çekmek için bankamatikte sıraya giren resmi üniformalı bir polis memuru, telefonla arayan kişi tarafından dolandırıldığını anladığı 48 yaşındaki M.G.'ye müdahale etti. Minibüs şoförlüğü yapan M.G.'yi arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi, 'Sim kartınız kopyalanmış ve terör örgütü ile görüşülüyor. Bu nedenle terör şüphelisi olabilirsiniz. Hesabıma para yatırın sizin bu sorunu halledeyim ' dedi.

DOLANDIRICI TELEFONU KAPATTI

Bunun üzerine paniğe kapılan M.G., yanındaki eşiyle bankamatiğe giti ve telefonla konuştuğu kişinin verdiği hesaba para yatırmak için işlemlere başladı. Bu sırada maaşını çekmek için bankamatikte sıra bekleyen resmi üniformalı bir polis memuru, M.G.'nin dolandırıldığını anlayınca duruma müdahale etti ve telefonu alarak dolandırıcıyla konuşmaya başladı. Konuştuğu kişinin polis olduğunu anlayan dolandırıcı, telefonu kapattı.

POLİS DOLANDIRILDIĞINA İNANDIRAMADI

Polis memuru ise telefondaki kişinin savcı değil, dolandırıcı olduğunu M.G.'ye anlattı. Ancak M.G., telefon hattını teröristlerin dinlediğini ve telefondaki savcının kendisine yardım edeceğini söyledi. Bu anları ise bir vatandaş, cep telefonuyla görüntüledi. İkna çabaları sonuçsuz kalan polis memuru, telefondaki kişinin dolandırıcı olduğuna inandıramayınca M.G.'yi Tekirdağ Adliyesi'ne götürerek nöbetçi Cumhuriyet Savcısıyla görüştürdü. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı