Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arka sokaklar

6 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı “Torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına olarak yönelik 8 ilçede düzenlenen operasyonda değişik türlerde yaklaşık 52 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.

Özel Harekat timlerinin de desteklediği operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, olayla ilgili 42 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da “torbacı” olarak sokak satıcılarının yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 6 aylık çalışmalar sonucunda İstanbul’da Üsküdar, Ümraniye, Avcılar, Beylikdüzü, Sarıyer, Başakşehir, Bahçelievler ve Zeytinburnu olmak üzere 8 ilçede 3 ayrı operasyon düzenledi.

Birer hafta aralıklarla yapılan operasyonlarda değişik türlerde yaklaşık 52 kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken olayla ilgili şebeke lideri ve hapisten kaçıp firari yaşayan Deniz Y. başta olmak üzere 42 kişi gözaltına alındı.

Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; polisin şafakla birlikte belirlenen adreslere yaptığı operasyon anları, evde yapılan aramalar, ele geçirilen uyuşturucular, silahlar ve bir kılıç görülüyor. Öte yandan polis köpeği Asena’da ev aramalarına katıldı.

Ev aramalarında daralı ağırlığı 31 kilo 86 gram toz ve ot esrar, 16 kilo 500 gram eroin katkı maddesi, 3 kilo 12 gram bonzai, 190 gram satışa hazır vaziyette paketlenmiş eroin, 120 gram kristal halde kokain maddesi, 182 uyuşturucu hap, 1 ot esrarı toz haline dönüştürmeye yarayan makine ve 2 şaşal düzenek ele geçirildi. Ayrıca yapılan ev aramalarının devamında 4 ruhsatsız tabanca, 18 fişek, 1 adet 90 santim uzunluğunda kılıç, 1 pompalı tüfek, tüfeğe ait 8 fişek, 4 hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 550 TL para, 10 kalaşnikof mermisi, uyuşturucu madde ticaretinde iletişim aracı olarak kullanılan çok sayıda telefon, sim kart, hafıza kartına el konuldu. Bu sırada zanlıların esrar maddesini Diyarbakır’da üretip İstanbul’a getirdikleri ve esrar maddesinin burada torbacılara dağıttıkları öğrenildi. Ayrıca polisin bütün şebeke üyelerine yönelik başlattığı operasyonlarda üreticisinden toptancısına, sokak satıcısına kadar uyuşturucu şebekesinin tamamının çökerttiği ifade edildi.

Gözaltına alınan 42 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı