Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Clınton veda konuşmasında saldırıya değindi

3 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Dışişleri Bakanlığı görevine bugün veda eden Hillary Rodham Clinton, ABD Dışişleri Bakanlığı Binası’nda yaptığı veda konuşmasında büyük ilgi gördü.

Bakanlık çalışanları ve basının katıldığı buluşmada Clinton, “Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış olmak ve USAID’in de liderliğini yapmış olmak çok büyük bir onur” dedi.

Clinton, geçtiğimiz dört sene boyunca Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın çalışmalarının çok faydalı olduğunu ancak günümüzde halen birçok tehdidin var olmaya devam ettiğini belirterek, “Daha bugün Ankara’daki elçiliğimizde saldırıya uğradık ve görevlilerimizden birini kaybettik. Hem oradaki ekibimiz hem de Türk yetkililer ile konuştum. Onların bize olan bağlılığına ve gösterdikleri özveriye ne kadar çok değer verdiğimizi söyledim” ifadelerinde bulundu.

Veda konuşmasını dinlemek için gelen yüzlerce kişiye seslenen Clinton, “Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış olmaktan çok gurur duyuyorum, hepinizi özleyeceğim. Sizin sağladığınız katkılardan ötürü bir fark oluşturuyoruz. Diplomasi ve gelişimin, savunma kadar önemli olduğunu gösteriyorsunuz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı çalışanlarından şimdiye kadar gösterdiklerinden daha iyi bir performansı Başkan Barack Obama ve yeni Dışişleri Bakanı John Kerry için de göstermelerini isteyen Clinton “Umarım, gelecek haftadan itibaren, Bakan Kerry için de ayni derecede dikkatli ve özverili çalışmaya devam eder, Başkan Obama için de aynı profesyonelliği gösterirsiniz. Kendinizin, benim ve ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam edersiniz” dedi.

Clinton alkışlar eşliğinde salondakiler ile vedalaştı.

ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı John Kerry ise özel bir törenle yemin ederek, Pazartesi günü görevin başına geçecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı