Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öğrenciler İstanbul Valisi'ni ziyaret etti

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencisi Aysu Ela Bozyiğit'in ilk işi İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı aramak oldu.

Telefonla Yıldız'a bağlanan temsili Vali, kentteki eğitim durumuyla ilgili bilgi aldı.

Şişli'deki Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu Müdürü Arif Akay ve beraberindeki 10 öğrenciyi makamında kabul eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilerin bayramını kutladı. Vali Mutlu, 'Bugün büyük Atamızı, büyük bir sevgiyle, hürmetle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. Bu güzel bayramı bize armağan eden Atamız. Dünyada tek çocuk bayramıdır. Bu ülkeyi bağımsız, hür, kendi vatanımız olarak mutlu yaşayabileceğimiz bir ülke olarak emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimiziminnetle ve rahmetle anıyoruz. Onları asla unutmuyoruz. Bu ülkenin üstü cennet ama altı da cennet. Çünkü şehitlerimiz var ' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu'nun koltuğuna temsilen oturan 8. sınıf öğrencisi Aysu Ela Bozyiğit, böyle önemli ve anlamlı bir günde bu makama oturmaktan dolayı çok memnun olduğunu anlattı. Kadın bir vali olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Bozyiğit, kadınların her işin altından kalkacağı mesajını buradan vermenin önemli olduğunu söyledi.

Vali Mutlu da, Bozyiğit'in oturduğu valilik masasının bir sadrazam masası olduğunu ve Cevat Paşa'nın masasını kullandığını belirterek, Bozyiğit'e başarılardiledi.

Bozyiğit, oturduğu makam koltuğundan Özel Kalem Müdürlüğü'ne verdiği talimatla ilk görüşmesini İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile yaptı. Yıldız'dan FATİH Projesi kapsamında kentte dağıtılan tablet sayısı ve öğretmen açığı konusunda bilgi alan temsili Vali Bozyiğit, Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlköğretim Okulu'na bir spor kompleksi yapılması konusunda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Bozyiğit, Yıldız ile yaptığı görüşmede ayrıca öğrencilerin her yıl en az bir defa sağlıkkontrolünden geçirilmesini de istedi

Programın sonunda Vali Mutlu, öğrenciler ve programı izleyen basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı