Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Savcılar kimseden talimat almaz''

19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili sözlerini eleştirerek, Kılıçdaroğlu’nu Diyanet İşleri Başkanı'ndan özür dilemeye davet etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Malatya Günleri 2' etkinliğinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekin Bozdağ program sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı ile alakalı sözlerini eleştiren Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı siyasi rekabete alet etmeye çalışmakla itham etti. Kılıçdaroğlu'nun üslubu nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı'ndan özür dilemesi gerektiğini belirten Bozdağ, “Kılıçdaroğlu çok üslup fakiri bir insan. Konuşurken hakaret kelimeleri kullanmadan, cümle kuramıyor ve maalesef dün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bana göre bir ilki gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanımızın ismini de ağzına alarak, 'Onuru varsa' ifadesiyle Diyanet İşleri Başkanımıza eleştiride bulundu. Ben bugüne kadar hiçbir ana muhalefet ya da diğer muhalefet partisinin ya da herhangi bir siyasetçinin Diyanet İşleri Başkanı için 'Onuru varsa' diye başlayan bir kelimeyle cümle kurduğuna şahit olmadım. Kılıçdaroğlu, freni patlamış araba gibi ne yapacağı belli olmuyor.“ dedi.

Basın mensuplarının 28 Şubat soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir’in basına yansıyan ifadesini hatırlatması üzerine Bozdağ, yargılanan kişilerin savunmalarını değerlendirmenin yargının görevi olduğunu kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 27 Nisan ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, 12 Eylül ve 28 Şubat’ın yargılanmasıyla ilgili 'Bu konuları soruşturma yetkisi savcılara aittir' dediklerini belirterek, 27 Nisan ile ilgili de aynı şeyi söylediklerini belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı