Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Filipinler'de deprem

8 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Filipinler ordusu, ülkenin orta kesimindeki Negros adasını vuran 6.8 büyüklüğündeki deprem sonucu ölenlerin sayısının 48’e yükseldiğini bildirdi. Ordu sözcüsü, 92 kişinin de halen kayıp olduğunu belirtti. Filipinler sismoloji kurumu, deprem sonrası yaklaşık bin civarında artçı şok yaşandığını açıkladı.

  Filipinler ordusu sözcüsü Albay Francisco Patrimonio, en çok Negros Oriental eyaletinde etkili olan depremde kurtarma ekiplerinin bugün de enkaz altıda kalanları arama çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Albay Patrimonio, ölenlerin Guihulngan şehri ile La Libertad, Tayasan, Jumalalud ve Bindoy kasabalarından olduğunu söyledi. Filipinler ordusu sözcüsü, şimdiye kadar ölü sayısının 48 'e yükseldiğini ve 92 kişinin de kayıp olduğunu söyledi. Deprem sonucu 56 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Negros adasında iki farklı köyde yaşanan toprak kaymaları sonucu çok sayıda kişinin kayıp olduğu ifade edildi.
Bu arada ordunun açıkladığı bilanço, Filipinler Milli Afet Risk Azaltma ve Yönetimi Konseyi 'nin (NDRRMC ) açıkladığı rakamlara göre daha yüksek. NDRRMC Başkanı Benito Ramos, onların resmi kayıtlarına göre 15 kişinin öldüğünü ve kayıp sayısının da 71 olduğunu söyledi. Ramos ayrıca kırsal kesimlerdeki okulların bugün de tatil olduğunu kaydetti.
Öte yandan Filipinler sismoloji kurumu, deprem sonrası yaklaşık bin civarında artçı şokun yaşandığını ve bazılarının ise depremin kendisi kadar büyük kaydedildiğini açıkladı.

Filipinler 'de dün yerel saatle 11.49′da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, en çok Negros ve Cebu adalarını etkiledi. Deprem sonucu toprak kaymaları yaşanırken, binalar çöktü, yollar ve köprülerde çatlaklar oluştu. ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi, depremin merkez üssünü Negros adasındaki Dumaguete şehrinin 72 kilometre kuzeyi, yerin 46 kilometre altı olarak açıklamıştı.  


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı