Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komşunun ricasını kıramadı

19 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunan meslektaşının ricasını kırmadıklarını ve gaz akışını yeniden başlattıklarını açıkladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi'konulu programa katılmak üzere dün geceden Kayseri 'ye geldi. Erciyes Kayak Merkezi 'nde planlanan program yoğun kar ve tipi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu 'na alındı. Programa katılması planlanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, kar engeline takıldığı için kente gelemedi. Bakan Taner Yıldız, belediyeye gelişi sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yunanistan 'a Türkiye üzerinde doğalgaz akışının sürüp sürmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, Yunanlı meslektaşının aradığını ve zor durumda olduklarını söylediğini aktardı. Yıldız, 'Biz geçen hafta gerek batı hattında gerekse Azerbaycan ve İran doğalgaz hattında yaşanan sıkıntıdan dolayı Yunanistan 'da basınç düşüklüğü olmuş ve gaz veremiyorduk. Önceki gün Yunanlı meslektaşım aradı. Zorda ve sıkıntıda olduklarını söyledi. Şahsen ben dayanamadım. Aynı sıkıntıyı bizler de hissediyoruz. Herkes, her bakan sorumluluğu çerçevesinde kendi vatandaşlarına bu sıkıntıyı yansıtmak istemiyor. Biz de Ukrayna 'ya gittiğimde sağ olsun değerli meslektaşım Boykoy 'dan rica ettim. O da biraz depolarından verecek, biz de birşeyler yapacağız. Dolayısıyla dün Yunanistan 'a Yunanlı bakan arkadaşımızın ricasını kırmadık ve gaz akışını başlattık.'şeklinde konuştu.

Türkiye olarak vatandaşların her türlü sıkıntısını karşılayabilecek yapıda olduklarını da belirten Yıldız, bu manada kesinti öngörülmediğini vurguladı. Bakan Yıldız, 'Gerçekten çok ağır hava şartları var. Şu anda 600 'e yaklaştı Avrupa 'da ölen insan sayısı. Türkiye 'de coğrafyasına yağan kardan dolayı çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Biz enerjide bir sıkıntı öngörmüyoruz.'dedi.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA DİKKAT

Yaşanan olumsuz hava şartlarının hatırlatılması üzerine de Bakan Taner Yıldız, bu durumu 'rahmet'olarak değerlendirdi. Bu sayede hidro elektrik santrallerinin dolduğunu belirten Yıldız, yer altı su seviyelerinin de yükseleceğini kaydetti. Yıldız, 'Her nimetin bir külfeti var ama bizler o külfete katlanarak nimete ulaşacağız.'dedi.

Hava şartları nedeniyle yaşanan trafik kazalarına da dikkat çeken Bakan Yıldız, Kırıkkale 'de yaşanan trafik kazasında partisinin Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya 'nın yaralandığını söyledi. Kaza yapan milletvekilleriyle birlikte dün gece Kırıkkale 'den Kayseri 'ye gelişlerinin 10 saat sürdüğünü belirten Yıldız, 'Karayollarında dikkatli olmamız lazım. Özellikle yüklü araçların daha hala yazlık lastikle çıkan araçlar olduğunu gördük. Bunlar doğru şeyler değil. Yalnız kendi haklarını değil, diğer yolcuların haklarına da sıkıntı vermiş oluyorlar.'diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı