Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP Lideri 'AKP'nin atadığı rektörlerin görüşleri' Haberi 

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. CHP Lideri'ne geçen hafta ODTÜ'de çıkan olaylar ve Levent Kırca'nın kendisi hakkında söylediği sözler soruldu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu,''Üniversitelerin ODTÜ'de yaşanan olayları sadece Başbakan'ın gözüyle görmelerini kabul etmiyoruz. Onlar üniversitelerin görüşleri değil, AKP'nin atadığı rektörlerin kendi görüşleridir'' dedi.

Kılıçdaroğlu,'Kırca'nın sözlerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sanatçılarla karşı karşıya gelmek istemem. Tehlikelidir' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu kendilerinin de devletin resmi kurumları tarafından dinlendiğini söyleyerek hükümeti çifte standart uygulamakla suçladı.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

ODTÜ'DEKİ OLAYLAR

''Hocasız üniversite olmaz. Öğrencisiz üniversite olmaz. Önce üniversitenin ne olduğunu bilmesi gerekiyor Sayın Başbakan'ın. Üniversitelerin birer özgürlük alanı olduğunu hepimizin görmesi bilmesi gerekir. Bir ülkenin Başbakan'ı bir üniversiteye 2500-3500 polisle giriyorsa olay çıkar. Şiddetin arkasında durulmaması doğrudur. Ama ODTÜ'de yaşanan olayları sadece Başbakan'ın gözü ve söylemiyle görmek doğru değil. Öğrenciler slogan atıyor, polis gaz bombası atıyor. Bu orantılı mı? Bir öğrenci nasıl oluyor da yoğun bakıma kaldırılıyor? Diğer rektörler açıklama yaparken metnin içerisinde polisin şiddetinden bahsediyor mu? Öğrenci slogan atabilir, yürüyüş yapabilir. Bütün demokrasilerde bu vardır. O karşı görüş bildiren rektörlerin'Üniversitelere Başbakan 3500 polisle giremez buralar bilim yuvaları' demeleri gerekir.

BÖCEK SORUŞTURMASI


''Yasa dışı dinleme, hepimizin ortak tepki göstermesi gereken bir suçtur. Bu bir Başbakan da olabilir, sade bir yurttaş da olabilir. Devletin resmi kurumlarının CHP'yi dinlediğini çok söyledik.Yasa dışı dinlemeyi, yasal hale getiren uygulamalardır. Bazı gazetecilerin telefonları, sahte isimlerle yargıdan karar alınarak dinlendi. Başbakan buna nasıl tepki verdi?

Dinlemeleri Sayın Başbakan derin devlete bağlıyor. Önce Sayın Başbakan'ın derin devlet konusundaki düşüncesini netleştirmesi gerekiyor. Eğer derin devlet devletin bütün sırlarının yasal ortamda görülmesi tartışılması ise bu her ortamda var. Ama siz devletin gücünü kullanarak yasadışı organizasyonlara destek veriyorsanız ve buna derin devlet diyorsanız bu doğru değildir. Sayın Başbakan'ın dinlenmesi vahim bir olaydır. Yasadışı dinlemeler, görüntülemeler vahimdir. Demokratik bir ülkede bu tür olayların üzerine kararlılıkla gitmeleri faillerini bulmaları gerekir. Bu oldu mu olmadı.

Eğer bir olay iktidara dokunulunca tepki verilir, iktidara dokunmayınca ondan yararlanılırsa yani çifte standard uygulanırsa bundan sonuç alamazsınız. Hükümet dinlemeler konusunda çifte standart uyguluyor. Bu olmaz sonunda etme bulma dünyasıdır; gelir Sayın Başbakan'ı da bulur. Hükümet dinlemeler konusunda çifte standart uyguluyor. Demokrasiler, hukuk çifte standarda izin vermez. Olay bir yıl önce gerçekleşmişse, bunun sorumlusu bulunmalıdır. Bu bir başka Uludere'dir. Demokrasilerde bunlar kabul edilemez, failler bulunacak yargının önüne çıkarılacak

CHP'LİNİN ATTIĞI TWEET


Tekirdağ'da tweet atan genç arkadaşımız partimizin üyesi. Disipline verildi, gereği yapılacak. Kimsenin bir olayı aşağılayıcı bir ifade ile dillendirmemesi lazım. HEle bir CHP'linin buna dikkat etmesi lazım


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı