Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Faili meçhul cinayetler

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanıklı dava, haklarında yeniden iddianame hazırlanan sanıklardan Adem Yakin, Fırat Altın ve Hıdır Altuğ'ın da aralarında bulunduğu 4 sanıklı dava ile birleştirildi.

Şırnak'ta 1993-95 yılları arasında işlenen cinayetlerden sorumlu tutulan ve aralarında eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak ile itirafçıların da bulunduğu 7 sanıklı davaya Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya sanıklar Cemal Temizöz, Hıdır Altuğ, Abdülhakim Güven, Kamil Atak, Adem Yakin, Burhanettin Kıyak ile tutuksuz sanık Temer Atak katıldı.

Mahkeme başkanı duruşmada, JİTEM’in ‘Sorgu ve infaz’ ekibinde olduğu ve bir çok faili meçhul cinayete karıştığı iddiasıyla haklarında dava açılan biri uzman çavuş, 3 PKK itirafçısına ağır müebbet hapis cezası ile açılan davanın bu dava ile birleştirildiğini açıkladı.

Mahkeme başkanı, ikinci iddianameyi okuyarak sanıkların kimlik tespitine geçti. Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Burhanettin Kıyak, iddianamenin eline ulaşmadığını belirterek savunmasını bir sonraki celse yapacağını söyledi.

Sanık avukatlarından Nail Karaaslan ise özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını ifade ederek, “Özel yetkili mahkemeler kaldırıldığından dolayı devam eden davalara bakmakla görevlisiniz. Birleştirme yoluyla da yeni bir davaya bakmanız mümkün değil. Siz bu birleştirme kararı ile yetkisiz ve görevsiz bir mahkemesiniz” dedi

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası nedeniyle ara verdi. Öğle arasının ardından haklarında dava açılan diğer sanıkların ifade vermesi bekleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı