Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Baydemir'e inceleme

6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Polislere "Faşistler, Allah sizi kahretsin" diyen Osman Baydemir hakkında soruşturma başlatıldı.

Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği izinsiz yürüyüşte polislere 'faşistler ' diye bağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, Diyarbakır Valiliği'nin izin vermediği BDP mitingini izinsiz yapmak isteyenler hakkında da soruşturma başlattı.

BDP, İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın üzerinde tecrit olduğu iddiası ile ana dilde savunma isteyen KCK ve PKK davalarında yargılanan tutukulu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevine dikkat çekmek için Diyarbakır'da miting düzenlemek istedi.

Diyarbakır Valiliği, BDP'nin İstasyon Meydanı'nda yapmak istediği mitinge güvenlik nedeniyle izin vermedi. BDP 3 Ekim'de alternatif olarak Batıkent meydanı'nda izinsiz miting yapmak istedi. Miting için yürüyen BDP'lilere polis müdahele etti. Bu arada aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu bir grup Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile görüşmek için Valiliğe gitti. Vali Toprak makamında olmadığı için korumalar kapıyı açmayınca BDP'liler Valilik Makam girişinde basın açıklaması yapmakt istedi. Milletvekilleriyle görüşen polis, BDP'nin alternatifi olarak kurulan HDK'nin İl Başkanı Hüseyin Bardakçı'yı zor kullanarak gözaltına almak istedi. Bardakçı'nın yüzüne aldığı bir darbeyle kanaması üzerine Valilik Makam girişinde duran Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, polislere 'Faşistler, Allah sizi kahretsin ' diye hakeret etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsvacılığı, hafta sonu yaşanan olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden görüntüleri isteyerek inceledi. Mesainin başlamasıyla birlikte incelemesini tamamlayan Başsavcılık, Baydemir hakkında 'görevli memura hakaret etmek ' suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık, ayrıca izinsiz yürüyüş ve Diyarbakır Valiliği'nin bahçesinin işgal edilmesiyle ilgili ise inceleme başlattı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı