Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

LYS'de ilk etap gerçekleşiyor

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS heyecanı başladı.

Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileler ise okul önlerinde çocuklarının başarısı için dua etti. Üniversitelerin dört ve üzerindeki lisans programlarına yerleştirme için yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS ) bu sabah başladı.

Sınav heyecanını yaşandığı tarihi İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusü’ne öğrenciler aileleri ile birlikte geldi. Sınava güvenlik kontrolü sonrası alınan öğrenciler, aileleri tarafından dualarla uğurlandı. Sınava geç kalan öğrenciler de koşarak sınav salonlarına yetişmeye çalıştı.

Öğrenciler sınav için ter dökerken, aileler de okul önlerinde çocuklarının başarısı için dua etti. Kur’an-ı Kerim okuyan bazı anneler, çocuklarının sınavda iyi bir puan alması diledi. Veliler, “Biz de en az onlar kadar heyecanlıyız. Umarız iyi bir puan alırlar ve iyi bir üniversite kazanırlar” diyerek duygularını dile getirdi.

Sabah saat 10.00'da başlayan LYS-1'de iki test yer aldı. Matematik testinde 50, geometri testinde 30 olmak üzere 80 soru için 120 dakika süre verildi.

Öğleden sonra saat 14.30'da gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı'nda (LYS-5) toplam 80 sorudan oluşan tek test kitapçığı kullanılacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı