Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Karar siyasi ancak saygı duyulmalı''

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri için Zonguldak’ta düzenlediği mitingde, "Biz 7 düvele boyun eğmedik hükümete mi boyun eğeceğiz? Bizi en iyi Milli Şairimiz’in dizeleri anlatıyor: Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.Balıkesir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zonguldak Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

21. yüzyılda milletvekili tutukluluklarının Türkiye’ye yakışmadığını belirten Kılıçdaroğlu, milletvekilliğini kazanan birisinin hangi gerekçeyle hapiste tutulduğunu sordu. "Bu soruyu her yerde soracağız. Türkiye'de mi hayır. Başbakan Pakistan'a gitti. Pakistan'da bir bilim adamı ‘Mehmet Haberal niye hapiste?’ diye sordu. İşte buradan söylüyorum: Türkiye'de demokrasiyi işletmeseniz Pakistan'da da Amerika'da da, Almanya'da da sorulacak. Samimi söylüyorum İran'a git orada da sana sorulacak. Her zaman halkın iradesine saygı duyduk. Recep Tayyip Erdoğan yargı kararıyla asla milletvekili olamıyordu. Anayasayı değiştirdik. Demokrasi adına önünü açtık. Şimdi beyefendi diyorki yargı kararı var. MİT Müsteşarıyla ilgili olarak da yargının kararı vardı. Alelacele kanun çıkardın. Demokrasilerde çifte standart olmaz." dedi.

Haksız tutuklamalara karşı kendilerini en iyi Milli Şair Mehmet Akif’in dizelerinin anlattığını kaydeden CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti: "Millet asla bu zulme boyun eğmeyecektir. Hep beraber direneceğiz. Biz 7 düvele karşı boyun eğmedik, bu hükümete mi boyun eğeceğiz. Bizi en iyi ifade eden Milli Şairimiz ne diyor: Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım."

'İŞ KAZALARINA DUR DİYECEĞİZ'
Son 9 yılda AK Parti iktidarında meydana gelen 735 bin 803 iş kazasında 10 bin 804 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Yazık günah değil mi. İş kazalarında dünyanın üçüncüsü Avrupa'nın birincisiyiz. acaba hangi ülkede bu kadar iş kazası oluyor. o zaman sizden isteğim, sendikacılardan isteğim, işçilerden isteğim, iş kazalarına yol açıp sizin hayatınızı yok eden, sizi mutsuz eden, çalışamaz duruma getiren veya hayatınızı yok eden iş kazalarına karşı dur demek istiyorsanız dur diyeceğiniz bir parti var. O partinin adı AK Parti. ona dur diyeceksiniz. Madencinin kaderi ölüm değil. Umudu beraber yaratacağız. Özgürlükleri beraber yakalayacağız. demokrasiyi beraber getireceğiz. Mücadeleyse mücadelemizi beraber yapacağız." dedi.

'HABERAL VE BALBAY’A SELAM'
Miting meydanından tutuklu milletvekillerine selam gönderen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Buradan Haberal’a selam gönderiyorum. Zonguldak ve Türkiye adına selam gönderiyorum. Balbay'a Zonguldak, İzmir ve Türkiye adına selam gönderiyorum. Buradan bütün tutuklu milletvekillerine selam gönderiyorum. Bu zulmü, bu işkenceyi bitireceğiz. 10 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, hala bir yerlerde kusur arıyorlar. 10 yıllık iktidarın mazereti olmaz. Bu ülkede ne kadar olumsuzluk varsa onun tek bir sorumlusu vardır o da bu ülkenin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'dır."

TERÖR SORUNU İÇİN PARTİLER BİR ARAYA GELMELİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin en temel sorunu olan terör konusunda Meclis çatısı altında bulunan partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

30 yıldır çözülemeyen terör sorununa değinen Kılıçdaroğlu, "CHP sorunu çözmek için uğraşıyor. 4 parti niye bir araya gelsin diyorlar. 4 parti didişiyor, kavga ediyor da şehitlerimizin arkası kesiliyor mu? Türkiye’nin en temel sorunu hakkında oturup konuşalım. Toplumun her kesimine sesleniyorum. Partilere şunu haykırın: Ey partiler, neden bu sorunu çözemiyorsunuz. Sizin çocuklarınız ölmüyor, bu halkın çocukları ölüyor." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra kendisini izleyen madencileri sahneye alan Kılıoçdaroğlu, madenci bareti takıp güvercin uçurdu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı