Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'nin Çözüm Paketi

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yayınlandı Bir grup aydının hazırladığı Barış Ve Demokrasi Bildirisi ile o bildiriye CHP’den atılan imzalar ana muhalefet partisinde yeni bir tartışma başlattı. Partinin yenilikçi kanadı ile ulusalcı diye adlandırılan kanadı karşı karşıya geldi.

CHP'nin nur topu gibi bir krizi daha oldu. Bir grup aydının hazırladığı ve 25 CHP'li milletvekilinin de altına imzasını attığı Barış Ve Demokrasi Bildirisi'ne CHP'nin ulusalcı kanadını rahatsız etti. Hazırlanan bildiriye bir başka bildiri ile karşılık veren ulusalcı kanat CHP'deki fikir ayrılıklarının giderilemediğini gözler önüne serdi.

'ULUSALCILAR' DAN BİRLİĞE ÇAĞRI MESAJI
Başta CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter olmak üzere CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum Meclis'te kameralar karşısına geçti.

'BU İMZALAR PARTİYE ZARAR VERİYOR'
Barış Ve Demokrasi Bildirisi'ne karşı bir bildiri niteliğinde olan 'Birliğe Çağrı' adındaki açıklamayı okuyan Serter, CHP'nin, terör örgütü PKK ile pazarlık sürecinin ve barış adı altında sergilenen çözülme senaryosunun paydaşı olmadığını belirtti. Serter, CHP'nin ilkeleri ve ideolojisi ile bağdaşmayan, CHP'nin öncülük etmediği ve CHP kurumsal kimliğini taşımayan bildirilere imza atmanın, partinin birlik ve bütünlüğüne zarar verdiğini söyledi.

'BÜTÜNLÜĞÜ KORUMAYA DAVET EDİYORUZ'

Serter'in okuduğu bildiride bir önceki bildiriye de atıfta bulunarak 'Bu bildirinin PKK terör örgütünün silah bırakmayacağını açıkça ilan etmesini tamamen görmezden gelerek PKK, BDP tezlerini desteklemektedir' denildi. Serter'in okuduğu açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi; Bazı milletvekilleri ve parti yöneticilerinin, partimizin resmi söylemi dışındaki arayışlara destek vermeleri, CHP'de izlenen politikanın etkinliğini ve güvenirliğini zaafa uğratmaktadır. Bu nedenle tüm arkadaşlarımızı ve partimizin yetkili kurullarını söz konusu bildirinin içeriğini yeniden değerlendirmeye ve partimizin ilke ve ideolojisiyle birlik ve bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı