Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rus milyarder ölü bulundu

25 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in muhalifi olan ve İngiltere’de sürgün olarak yaşayan Rus milyarder Boris Berezovsky, Londra yakınındaki evinde ölü olarak bulundu.

Moskova’nın siyasi ve iş dünyasında tesirli bir isim olan ancak Vladimir Putin ile ters düştükten sonra yurt dışında bulunduğu esnada hakkında çıkarılan tevkif kararı sonrası Rusya’ya dönmeyerek İngiltere’ye iltica eden Rus milyarder Boris Berezovsky, Londra yakınındaki Surrey’deki evinde ölü olarak bulundu. Berezovsky, 2000 yılında Rusya’da aleyhinde çıkarılan karara binaen İngiltere’de ‘siyasi iltica’ hakkı elde ederek yaşıyordu. Rus rakipleriyle siyasi ve ticari rekabetini sürdüren Berezovsky, yakın zaman önce Rus milyarder ve İngiltere’de büyük servet sahibi iş adamı Roman Abramovich ile mahkemelik olmuştu.

Geçtiğimiz Aralık ayında Berezovsky, Rus milyarder ve Chelsea’nın sahibi Roman Abramovich tarafından Rus petrol devi Sibneft’teki hissesinin düşük fiyatla ve zorla elinden alındığını iddia etmiş, ancak İngiliz mahkemesinin Ocak ayındaki kararına göre Abramovich mahkemeden suçsuz olduğu ispatlanarak ayrılmıştı. Eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in danışmanı ve Rus petrol şirketlerindeki hesaplarıyla zengin olan Berezovsky, İngiliz mahkemesinin kararını protesto etmiş, “Rusya’nın tarihini yeniden yazıyorlar. Bu muhakemeyi Putin’in yaptırdığını düşünüyorum” demişti.

Sovyetler sonrası Boris Yeltsin’in iktidarda olduğu 1990’larda Rusya’nın en zenginlerinden ve siyasetten iş dünyasına kadar her sahada önde gelen isimlerinden olan Boris Berezovsky, daha evvel uğradığı suikastlardan kurtulmuş, bir suikastte ise şoförünü kaybetmişti. Berezovsky, son yıllarda servetinin büyük kısmını kaybetmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı