Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan 'Viyana'daki konuşmamın arkasında duruyorum'

21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Erdoğan, Viyana'da BM forumunda yaptığı konuşmayı kimsenin yanlış anlamamasını istedi.

Danimarka'nın yüksek tirajlı Politiken Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana'da BM forumunda yaptığı konuşmayı kimsenin yanlış anlamamasını istedi.

ERDOĞAN NE Mİ DEMİŞTİ?

Başbakan'ın Medeniyetler İttifakı forumunda yaptığı konuşmada kullandığı 'Ötekinin kültürünü, inançlarını, hissiyatını anlamak için mücadele verilmesi gerekirken ön yargılardan hareket edilerek ötekinin dışlandığına ve horlandığına sıkça şahit oluyoruz. Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır ' sözleri İsrail tarafından tepki ile karşılanmıştı.

İKİ KELİME ARASINDAKİ BAĞLANTI

İsrail kanadından yapılan açıklamalarda özetle 'Sayın Erdoğan'ın farklı kültürleri anlamak gibi bir toplantıda Siyonizm ile anti-Semitizm arasında kurmuş olduğu bağlantı karşısında dehşete düştük. ' deniyordu.

'KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN '

Başbakan Erdoğan, siyonizmin insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğuna dair sözlerine açıklama getirerek, 'Benim Viyana'da söylediğim sözlerin tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ama kimse benim söylediklerimi yanlış anlamasın. Herkes biliyor ki benim eleştirilerim, bazı kritik konular üzerine. Özellikle Gazze bölgesinde, İsrail'in politikalarına karşı. İsrail, Filistin devletinin varlığını kabul etmediği sürece bizim eleştirilerimiz devam edecektir. Diğer taraftan biz iki devlet çözümü çerçevesi içinde İsrail devletinin varlığını 1967 yılında tanıdık ' dedi.

'KONUŞMAMIN ARDINDA DURUYORUM '

Başbakan Erdoğan konuşmalarındaki eleştirilerin İsrail devletinin varlığına değil, izlediği politikaya yönelik olduğunun altını çizdi. Başbakan Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; 'Kimse unutmasın biz iki devlet çözümü için Türkiye olarak daha önce çok kez, İsrail devlet başkanları ve başbakanlarını ülkemizde ağırladık. Bugün Türkiye tüm uluslararası kurallara uyarak, Filistin-İsrail sorununun çözümünü destekliyor. Ben birçok konuşmamda antisemitizmi kınıyor ve benim bu konuda açık tavrımı ortaya koyuyorum. Bu nedenle Viyana'da yapmış olduğum konuşmanın ardında duruyorum. '

Başbakan Erdoğan, İsrail'i ziyaret eden ABD Başkanın da soruna iki devletli çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı