Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Salih Fırat Ak Parti'de

20 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı CHP’den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat resmen AK Parti’ye katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat'a AK Parti rozetini taktı.Fırat, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Kürt sorunun çözümünde elini taşın altına koyduğunu belirterek, 'Ben de bu sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim.' dedi.

'AĞIR ELEŞTİRİLER GELECEĞİNİ BİLİYORDUM'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısındaki konuşması öncesinde daha önce CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat'a AK Parti rozeti taktı. Fırat, burada yaptığı konuşmada, 'Katılma kararı verirken çok düşündüm. Ağır eleştiriler geleceğini biliyordum. Halkla aynı frekansta siyaset yapmanın daha doğru olacağını düşündüğüm için tercihimi bu yönde kullandım. Gördüğüm ve inandığım bir şey var ki, doğru işler yapmanın yolu doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Bu doğrulardan vazgeçerseniz, barışa, kardeşliğe demokrasiye hizmet edemezsiniz.” diye konuştu.

'BALDIRAN ZEHRİNİ PAYLAŞMAYA GELDİM'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kürt sorunun çözümü için gerekirse baldıran zehri içeceğini söylediğini hatırlatan Fırat, “Kürt sorunun çözümü konusunda gerekirse baldıran zehri içerim diyen bir Başbakanımız, AK Parti grubu üyeleri büyük samimiyet ve cesaret örneği göstererek ellerini hatta gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Ben de bu sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim.” şeklinde konuştu.

Salih Fırat'ın AK Parti'ye katılmasıyla AK Parti'nin milletvekili sayısı 327'ye yükseldi. Son değişikliğin ardından partilerin Meclis'teki milletvekili sayısı şöyle oldu:

AK Parti: 327
CHP: 134
MHP: 52
BDP: 29
Bağımsız: 6
Boş: 2

Toplam: 550


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı