Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'da devrimin 2.yılı

26 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Mısır’da halk devriminin ikinci yıl dönümü için bugün başta başkent Kahire olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde gösteriler düzenleniyor.

Kahire'de Cuma namazından sonar halk şehrin merkezindeki Tahrir meydanına toplanmaya başladı.

Göstericilerin meydana akışı devam ederken, henüz meydanı tam dolduramadıkları görülüyor. Tahrir'deki bugünkü gösterileri daha çok liberal ve laik görüşlü taraflar organize ediyor. Bununla Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye gövde gösterisi yapmayı planlayan göstericiler, tartışmalı anayasada da değişikler talep ediyor.Göstericiler hükümet karşıtı pankartlar açarken, Mursi karşıtı sloganlar attı.

Tahrir'de gösteriler çerçevesinde artık çeşitli konuşmalar yapılmaya başlandı. Göstericiler arasında çok sayıda kadının da olması dikkat çekti. Gösterilerde henüz taşkınlık yaşanmadı. Müslüman Kardeşler ise çatışmalara yol vermemek için sokaklardan uzak durma ve gösterilere katılmama kararı almıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı