Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

12 Eylül'ü Yargıla Platformu eylemi Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanacağı 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili dava öncesi Harbiye Askeri Müze önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, yarın Ankara’da yapılacak tarihi davaya vatandaşlardan destek çağrısı yaptı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu '12 Eylül’ü Yargılama Platformu' üyesi bir grup, 12 Eylül darbesiyle ilgili Ankara’da görülecek dava öncesi Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı önünde toplandı. ‘4 Nisan’da Ankara’da mahkemeye, Evren’le Şahinkaya ile başladı onlarla bitmesin! Tüm 12 Eylül darbecileri yargılansın! 12 Eylül rejimi tüm kurum ve yasalarıyla kaldırılsın’ yazılı pankart açan grup, ’12 Eylül geleceğimiz için yargılanmalı. 4 Nisan’da Ankara’dayız’ yazılı dövizler taşıdı. Grup adına bir açıklama yapan Nimet Tanrıkulu, bu ülkede hukuk ve adaletin son derece ağır işlediğini belirterek, 12 Eylül darbesinin üzerinden 32 yıl geçtikten sonra dava açılabildiğini söyledi.

Yıllardır sürdürdükleri darbe karşıtı demokrasi mücadelelerinin bu dava ile birlikte başka bir aşamaya geçtiğini kaydeden Tanrıkulu, “Bundan sonra iki eski darbeci generalle sınırlanan yargılamayı yeterli görmeyecek, asker, sivil bürokrasi tüm darbe suçlularına doğru genişleyen bir mücadeleyi geliştireceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki müeyyidesi olmayan her suç yeniden işlenecektir.” şeklinde konuştu.

‘Gün gelecek devran dönecek darbeciler halka hesap verecek’ şeklinde sloganlar atan grup açıklamanın ardından Taksim’e kadar bildiri dağıtarak olaysız dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı