Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Evrak memuru' polemiği

3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Siyaset adamı kalıbına göre değil, konumuna göre konuşur' diyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Sen ne kalıbının adamısın ne de konumunun adamısın; sen Recep Erdoğan'ın adamısın.

Bir zamanlar Özal'ın adamıydın, sonra Mesut Yılmaz'ın adamı oldun, sonra Erbakan'ın adamı oldun; şimdi de Tayyip Erdoğan'ın adamısın" sözleriyle karşılık verdi.

İnce, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bugün bir televizyon programının canlı yayınında yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Çiçek'i 'evrak memuru' olarak nitelendiren İnce, "Acaba sicil amirinden izin aldı mı? Yoksa bağımsız kendi iradesiyle mi yaptı? Doğrusu bunu merak ediyorum. Sayın Cemil Çiçek'in sicil amirini mi muhatap alacağım yoksa kendisini mi muhatap alacağım? Doğrusu burada bir kuşkum var" diye konuştu.

Çiçek'in yayına çıktığı televizyon kanalına da sitem ettiğini vurgulayan İnce, "Geçen hafta Sayın Bekir Bozdağ çıktı, tek taraflı olarak anlattı. 'Biz de anlatmak istiyoruz' dedik. 'Yayın akışımızda siz yoksunuz' dediler. Bugün yine Sayın Cemil Çiçek çıktı, bir saate yakın konuştu.

Biz yokuz hiç, tek taraflı olarak anlatılıyor. Böyle bir yayıncılık olmaz. Basın toplantısı yapmaya mecbur kaldık" dedi.

Tutuklu milletvekillerinin sadece muhalefet partilerinin değil, yasama organının sorunu olduğunu söyleyen İnce, "Sayın Cemil Çiçek, bağımsız düşünme yeteneği olmayan birisidir. Hapisteki milletvekillerini ziyaret edemeyecek kadar aciz birisidir. 'Acaba tutuklu vekilleri ziyaret edersem Sayın Recep Erdoğan bana ne der?' diye korkmaktadır" şeklinde konuştu.

Çiçek'in 'CHP'ye el uzattığını ve elinin havada kaldığını' söylediğini aktaran İnce, "Sayın Çiçek; aklın, beynin, yüreğin, bedenin, ruhun, her yerin AKP'de olduğu sürece elin de orada demektir zaten. Tarafsız bir Meclis Başkanı olamadın ne yazık ki" dedi.

Çiçek'in kavgalı geçen Milli Eğitim Komisyonu'ndan bir gün önce 'Yarınki gelişmelerden endişe duyuyorum' dediğini belirten İnce, "Demek ki Sayın Çiçek'in hazırlıklardan haberi varmış. Yani o komisyon salonunu dolduracak olan 150 milletvekilinden akşamdan haberi varmış" diye konuştu

"SEN NE KALIBININ NE KONUMUNUN ADAMISIN"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çiçek için 'kalıbının adamı değil' sözlerini hatırlatan İnce, Çiçek'in bugün 'Siyaset adamı kalıbına göre değil, konumuna göre konuşur' dediğini söyledi.

İnce şöyle devam etti: "Sayın Çiçek'e cevabımız şudur; sen ne kalıbının adamısın ne de konumunun adamısın; sen Recep Erdoğan'ın adamısın. Bir zamanlar Özal'ın adamıydın, sonra Mesut Yılmaz'ın adamı oldun, sonra Erbakan'ın adamı oldun; şimdi de Tayyip Erdoğan'ın adamısın. Yani Özal ile birlikte 'siyasi yasaklar sürmelidir' diye propaganda yaptın, 12 Eylül faşizmini savundun. Şimdi de 'Türkiye konuşuyor' diye şehir şehir dolaşıyorsun ama ne yazık ki AKP faşizmini savunuyorsun. Geçmişten bugüne hiçbir değişiklik yok Sayın CemilÇiçek'te."

AK Parti'li Mehmet Metiner'in kürsüde konuşma yapan CHP'li Veli Ağbaba'ya saldırmasıyla ilgili Çiçek'in sadece 'Bu görüntüler Meclis'e yakışmıyor' dediğini belirten İnce, şunları kaydetti: "Bu kadar işte. Evrak memuru bu kadar olur. Meclis Başkanısın, gereğini niye yapmıyorsun? Bir de 'gelin yalvarın' diyor. Sayın Çiçek, o yalvarma modeli size aittir. Bizim kitabımızda yalvarma, yağcılık, yalakalık yoktur. Makamı tartıştırmamak için, Meclis Başkanlığı'nı tartışmaya açmamak için şimdiye kadar susmuş. Sayın Çiçek, makam mı kaldı? Biz CHP olarak evrak memuru konumundaki Sayın Cemil Çiçek'i tanımadığımızı, zorunlu haller dışında kendisiyle muhatap olmayacağımızı bir kez daha paylaşıyorum. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı