Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İktidar da muhalefet de olumlu bakıyor

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat’la ilgili başlatılan soruşturmanın çok yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

28 Şubat post modern darbesiyle bazı konfederasyonların işçinin, emekçinin hakkını aramak yerine paşaların iki dudağı arasından çıkan emirleri yerine getirdiğini vurgulayan Arslan, “Bunlardan halk hesap sordu. İnşallah yargı da hesap soracaktır.” dedi.

Ankara'da bir otelde yapılan HAK-İŞ Konfederasyonu İl Temsilciler Toplantısı'na katılan Mahmut Arslan gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 28 Şubat soruşturması kapsamında '5’li Çete'nin tekrar gündeme geldiğini ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in bu yargılamayı da yakından takip edeceğini söyledi.

Post modern darbenin yapıldığı yıllarda bazı konfederasyonların komutanların emirleri altında hareket ettiğini ifade eden Arslan, bu konfederasyonlardan vatandaşın hesap sorduğunu, yargının da hesap sorma zamanının geldiğini kaydetti.

12 Eylül 1980 darbesinin ardından darbecilerin çıkardığı 7. Madde ile bazı konfederasyonların kapatıldığını dile getiren Arslan, bu konfederasyonlardan birinin de HAK-İŞ olduğunu; o dönem tüm mallarına el konulduğunu anlattı.

“YARGILANAN, EVREN VE ŞAHİNKAYA DEĞİL, BİR DÖNEMİN ZİHNİYETİDİR”

Darbenin mağduru olan HAK-İŞ’in, referanduma destek verdiği gibi Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmasına da destek verdiklerini kaydeden Mahmut Arslan, 12 Eylül soruşturması için müdahillik taleplerinin de kabul edildiği bilgisini verdi.HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, il temsilcilerine şu uyarıda bulundu: “Bazı kesimler bu yargılamaların 2 kişinin şahsında yapıldığı yaygarasını koparmaya çalışıyorlar. '90 yaşını aşmış insanların yargılansa ne olur, yargılanmasa ne olur?’ diyorlar. Onların söylediklerine inanmayın sakın. Burada önemli olan 2 generalin yargılanması değil. Onların şahsında bir zihniyetin yargılanmasıdır.”

“DEMOKRASİ DIŞI GÜÇ ODAKLARI KONFEDERASYONUMUZ HAKKINDA DAVA AÇTI”

HAK-İŞ’in yaptığı yeni anayasa çalışması ile ilgili de bilgiler veren Mahmut Arslan, Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olarak yeni anayasa önerilerinin bir takım güç odaklarını rahatsız ettiğini ifade etti.

Yeni anayasaya verdikleri destek ve demokrasiyi güçlendirecek bir takım açıklamalarından dolayı bu güç odaklarının HAK-İŞ aleyhine dava açtıklarını aktaran Arslan, “Bizim yaptığımız, demokrasi için verilen bir çabaydı. Ancak bu durum birilerini rahatsız etti. İnşallah açılan bu davayı kazanacağız. Mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı