Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nükleer Müzakereler

14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı İran ile P5+1 (Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin + Almanya) arasındaki nükleer müzakerelere katılacak heyetler gün boyunca İstanbul’a geldi.

İran ile P5+1 (Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin + Almanya) arasındaki nükleer müzakereler yarın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak. Müzakerelere katılacak heyetler gün boyunca İstanbul 'a geldi. İlk olarak sabah erken saatlerde İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, İran Mohan Air Hava Yolları'na ait bir uçakla Tahran'dan İstanbul'a geldi. Celili Atatürk Havalimanı VİP Salonu'ndan kalacağı otele geçti. Öğle saatlerinde ise art arda ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Wendy Sherman, Almanya 'dan Hans Dieter Lucas, Avrupa Birliği adına Helga Schmit ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabekov İstanbul 'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Riabekov, müzakerelerden umutlu olduğunu belirterek, 'Her iki taraf da, güven inşa edici. Çok umutluyum, çok iyimserim. İran tarafı süreçte şu an daha ciddi, daha yapıcı ve daha ilgili ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı