Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köşk'ten 4 onay

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nda değişiklik yapılan yasanın yayınlanmasının ardından, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliyeler başladı.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu’nda değişiklik yapılan yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak olan hükümlülerin tahliye çalışmalarına başladı.

Yasadan yararlanarak tahliye olan hükümlülerin ise tahliyelerine bugün başlandı. Tahliye olanlar, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını birlikte paylaştı. Tahliye olan bazı bayan mahkumlar da tahliye sevincini ‘Hürriyet çok güzel’ şeklinde bağırarak kutladı

Cinayet suçundan 10 yıldır cezaevinde kaldığını söyleyen bir kadın mahkum, kendilerini böyle bir mutluluğu yaşatan bütün görevlilere teşekkür ederek, “Ben 10 senedir yatıyorum, Allah kimseye göstermesin” dedi.

Tahliyeler devam ederken, bazı aileler de cezaevi kapısında yakınlarının tahliye olmasını bekledi.

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda dosyaları adli mercilerce incelenen 48’i kadın 208 kişinin, serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edileceği bildirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı