Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhaliflerden ateşkes ilanı

10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Suriye ordusu, yaşanan iç çatışmadan dolayı İdlib'in yanı sıra Hama ve Humus'ta da operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Karadan ve havadan bombalanan Hama kenti, adeta hayalet şehre döndü. Sıcak çatışmaların hiç eksik olmadığı kentte, zaman zaman patlamalar meydana geliyor. Yaşanan patlamaların ardından binalardan alevler yükselirken, sokakları ise toz bulutu kaplıyor. Beşar Esad'ın askerlerine karşı sokak başlarında bekleyen muhalifler ise, ellerindeki uzun namlulu silahlarla direnmeye devam ediyorlar. Hama kentine yakın bir yerleşim alanına giren Suriye ordusuna ait zırhlı araçlar muhalifler tarafından etkisiz halegetirildi.

Zırhlı araçlardan biri yan yatarken, diğer araçtaki askerler yaşanan çatışmalarda öldürüldü. Suriye ordusunda görevli bir askerin cesedi kameralara yansırken, başında eli silahlı bir muhalifin durması dikkatlerden kaçmadı.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın planına göre Esad yanlısı birliklerin Salı gününe kadar yerleşim alanlarından çekilmesi ve daha sonra 48 saat içinde ateşkesin sağlanması gerekiyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı