Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis'te gensoru görüşmeleri

1 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Spor Bakanı Suat Kılıç, hakkındaki gensoru önergesi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, CHP'nin, Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması konusunda, CHP, MHP, BDP ve AK Parti grupları adına yapılan konuşmaların ardından, Bakan Kılıç, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da yapılan oylamada, gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

MECLİS'TE YAŞANANLAR
CHP Ankara Milletvekili Levet Gök, Gençlik ve Spar Bakanı Suat Kılıç'a, ''Partiniz elinizden tuttu, aklınızda bile olmayacak makamları verdi size. Nedir bu hırs, gençler sizi nasıl örnek alacak Sayın Bakan?'' diye seslendi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, Gençlik ve Spor Bakanı uat Kılıç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması konusunda, önerge sahipleri adına konuşan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kılıç'ın, ''çıraklık döneminde'', TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği yaparken sıfır araç aldığını ve aracın içini yaptırdığını söyledi.

Kılıç'ın aracı 2004 yerel seçimlerinde kullandıktan sonra da Turgutlu Belediyesi'ne sattığını belirten Ören, ''Bir belediye başkanının milletvekilinden araba alması etik değildir'' dedi.

Ören, arabanın o dönemde içinin yaptırılmasıyla birlikte toplamda 44 bin liraya mal olduğunu ifade ederek, ''Sıfır bir araç alındıktan 2 gün sonra satılırsa yüzde 10 aşağıya satılır. Bu böyledir. Ama 44 bin liraya mal olan araba, ahbap çavuş ilişkisi içinde Turgutlu Belediyesine 49 bin liraya satılıyor. Eğer bu bilgilerde bir sorun, yanlışlık varsa ben kendi cezamı kesmeye hazırım. Sayın Kılıç, 'Ben bu işi yapmadım, arabayı 49 bin liraya satmadım' derse bu kürsüye bir daha gelmem, dönem sonunda da milletvekilliğini bırakırım. Gençliğinden midir bilmiyorum ama bakanın yaptığı doğru değildir'' diye konuştu.

CHP'li Ören, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne onlarca müfettiş gönderen iktidarın Turgutlu Belediyesi'ndeki bu iddiaları araştırmadığını ifade etti.

-CHP'li Gök-

CHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Levet Gök, gensoru görüşmelerinin televizyon yayını olmayan bir gün yapılmasını kınadığını belirtti.

İddialarının belgesinin olduğunu dile getiren Gök, belgelerin organize bir suç örgütünü ortaya koyduğunu savundu. Gök, ''Yurttaş Suat Kılıç'ın mülk edinme hakkı vardır ancak Bakan Kılıç'ın mülk edinirken kurallara uyması gerekir'' dedi.

Gök, Kılıç'ın, danışıklı yollara başvurarak Altındağ Belediyesi'nin imar çalışması yaptığı bir yerden bir gayrimenkulü yok pahasına almasının siyasi ahlaka uygun olup olmadığını sordu.

Kılıç'ın, Altındağ Belediyesinin 3-4 yıldır restorasyon çalışmaları yaptığı Hamamönü bölgesinde, 2 adet taşınmaz aldığını belirten Gök, ''Bir taşınmaza 25 bin 500 lira ödemiştir. Evler önce Erbil Yiğitbaş adına alınmış, sonra bakan almıştır evleri. Suat Kılıç evleri alırken tapuya kendisi gitmemiş, Altındağ Belediyesi'nin Tarihi Alanları Koruma Şube Şefi olan Alparslan Ekinci'ye vekalet vermiştir. Var mı böyle bir şey, olabilir mi böyle bir şey? Ekinci, evin restore edilmesi için Kılıç'a yardımcı da olmuştur. Dünyanın hiç bir yerinde böylesine yozlaşmış ilişkileri bir siyasetçi taşıyamaz'' dedi.

Gök, Altındağ Belediye Başkanı'nın evin fiyatını 76 bin lira olarak açıkladığını kaydederek, ''Suat Kılıç taşınmaza 25 bin lira değil de 76 bin lira ödemişse tapuda vergi kaçağı var o zaman. Ekinci, hem satışın hem alışın içinde yer almıştır. Partiniz elinizden tuttu, aklınızda bile olmayacak makamları verdi size. Nedir bu hırs, gençler sizi nasıl örnek alacak Sayın Bakan'' diye konuştu.

''Gençlerimizi Gençlik Bakanı'na nasıl emanet edeceğiz'' diyen Gök, ''Kılıç'ı, bu koltukta tutmak, siyaset kurumunun erimesine neden olacaktır. Kılıç, Hamamönü'ne girdi, siz de hamama girin terleyin ve arınarak çıkın'' sözlerini sarfetti. Gök, gençlerin, ''gençler bana Suat abi desin'' diyen Suat Kılıç'a, ''Sen neymişsin be abi'' diyeceklerini öne sürdü.

-''Siyasi Etik Komisyonunu bu hafta kuralım''-

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise Almanya Cumhurbaşkanının bir işadamından düşük faizle kredi aldığı için istifa ettiğini anımsattı.

Kaplan, iktidarın ustalık dönemindeki yumuşak karnının özgürlükler ve yolsuzluklar olduğunu ve gelecek günlerde bu konuların çok sıklıkla gündeme geleceğini ileri sürdü.

''Siyasi Etik Yasası 10 yıldır niye çıkarılmadı?'' diye soran Kaplan, parti gruplarına, ''Siyasi Etik Kanunu'nu bu hafta çıkaralım ve Siyasi Etik Komisyonu'nu bu hafta kuralım'' çağrısında bulundu. Kaplan, bu komisyonun kurulmaması halinde, Kılıç'a yapılan bu iddiaların hep gündeme geleceğini ifade etti.

Kaplan, siyasi etik erozyonunun her alanda olduğunu belirterek, temiz toplum konusunda dokunulmazlıkların arkasına saklanmadan çalışılması gerektiğini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı