Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

4+4+4 yarın Meclis'te

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Grubu olarak iki haftalık yoğun bir çalışma takvimi hazırladıklarını söyledi.

Canikli, bu süreçte 4+4+4 eğitim sistemi, memur zamları, 2/B, Sendikalar Kanunu ve adli sicil gibi konuların görüşüleceğini aktardı. Canikli, TBMM Genel Kurulu’nun iki haftalık çalışma takvimi hakkında Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Yarın Danışma Kurulu ile bu yoğun çalışma ile ilgili öneriyi getireceklerini belirten Canikli, oy birliği sağlanamazsa, grup önerisi olarak getireceklerini vurguladı.

"4+4+4 GÖRÜŞMELERİ FARKLI BİR ATMOSFERDE GEÇEBİLİR"
Yarın 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili kanun teklifini görüşmeyi planladıklarını söyleyen Canikli, cuma gününe kadar çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kanun teklifinin görüşmelerinin farklı bir atmosferde geçebileceğini söyleyen Canikli, muhalefetin çalışmaları engelleyici yöntemler kullanabileceğini, bunun içtüzük çerçevesinde gerçekleşmesi halinde son derece normal olduğunu kaydetti.

Hukuka aykırı olmadığı sürece muhalefetin süreci engellemeye çalışması ile ilgili hiçbir sorunları olmadığını dile getiren Canikli, içtüzükte olmayan yöntemlerle, şiddetle kanun teklifinin görüşülmesinin engellenmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

2/B ORMAN VASFINI KAYBETMİŞ ARAZİLERLE İLGİLİ KANUN TASARISI HAFTAYA GÖRÜŞÜLECEK
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili kanun teklifinin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra memur zamlarıyla ilgili çalışmalara devam edilmesini öngördüklerini anlattı. Canikli, pazartesiye kadar da bu görüşmelerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Cumartesi günü gensoru görüşmelerinin yapılmasını planladıklarını, bundan sonra da görüşmeleri yarım kalan teklifi ve adli sicil ile ilgili kanun teklifini görüşmeyi planladıklarını belirten Canikli, ardından da 2/B orman vasfını kaybetmiş arazilerle ilgili kanun tasarısını haftaya Salı ve Çarşamba günü görüşmeyi planladıklarını söyledi.

Canikli, daha sonra da Sendikalar Kanunu ve afet riskindeki yerlerin dönüşümü ile ilgili kanunun görüşüleceğini aktardı.

4+4+4 DERSHANELERE OLAN İHTİYACI AZALTACAK
Basın mensuplarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 4+4+4 eğitim sistemiyle beraber dershanelerin kapanacağı ile ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Canikli, “Bu teklif yasalaştığı takdirde dershanelere olan ihtiyaç azalacaktır. Öğrencilerin dershaneleri tercih etmelerinin temel nedeni, öğrencilerin yeteneklerine göre eğitim alamamalarıydı. Çocuklar böylece, istedikleri bölüme gitme imkanı bulacaklar. Bazı öğrenciler, üniversiteye gitmek yerine iş hayatına atılmayı tercih edecek. Ya da 2 yıllık yüksekokula gitme imkanına sahip olacaklar. 4 yıllık lisans eğitimine devam etmek konusunda yine avantajlı olacaklar.” diye konuştu.

"BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK"
Genel Kurul'da gerginliğin olmaması için siyasi parti gruplarıyla görüşüp görüşmeyecekleri ile ilgili Canikli, "Bütün siyasi partilere kapımız açık. Grup başkanvekilleri olarak diğer partilerin grup başkanvekilleriyle iletişim halindeyiz." dedi.

Bir gazetecinin, belirledikleri çalışma saatlerinin ne kadar sarkabileceği ile ilgili sorusu üzerine ise Canikli "Genel Kurul çalışmaları en erken 24.00'te bitecek. Daha da uzayabilir. Sabaha kadar uzayan çalışmalar olabilir. Aksi halde zaten bu sürede bu kadar çok çalışmayı tamamlamamız mümkün olamaz." şeklinde konuştu.

Merve Kavakçı'nın haklarının iade edilip edilmemesi ile ilgili ise Canikli, "Önemli olan milletvekili sıfatını kazanma anı. Bu sıfatı kazanmak için yemin etmeye gerek yok. Seçim sonuçlarının ilan edilmesi yeterlidir. Kavakçı da milletvekili sıfatını kazanmıştır." ifadesini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı