Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Benim sadık yarim...''

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Beylikdüzü Belediyesi, büyük halk ozanı Aşık Veysel'i 39. ölüm yıl dönümünde türküleriyle andı.

Koç İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel ve çok sayıda kişi katıldı.

Program, Aşık Veysel'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Aşık Veysel'in ölümünün 39. yılında düzenlenen programda TRT Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan, cumhuriyet tarihinin en büyük ozanı Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdi. Salonda bulunan vatandaşlar da, Özkan'ın seslendirdiği türkülere eşliketti

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, "Beylikdüzü Kültür Müdürlüğü olarak başkanımızla yaptığımız toplantılardan yıl boyunca yaptığımız etkinliklerden Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Mehmet Akif'i andığımız gibi toplumumuza mal olmuş, halk ozanı Aşık Veysel'i analım dedik. Sayın başkanımız 'Uygundur efendim, Beylikdüzü'nde de onu çok seven olduğuna inanıyorum' dedi.

Yaptık ve gördük. Gerçekten iyi ki de yapmışız. Salonda yer kalmadı. Halkımız çok memnun. Sanatçımız çok duyarlı, güzel söylüyor"diye konuştu.

Programdan memnun kaldığını ifade eden Mehmet Ali Kahraman adlı izleyici, "Çok beğendim, çok güzel. Kendi kültürümüzü tanıtmak açısından çok faydalı görüyorum" dedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı