Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sütlüce saldırısı ile ilgili 7 gözaltı

14 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sütlüce'de Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik düzenlenen ve 15'i polis 16 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin terör örgütü üyesi 7 kişinin yakalandığını açıkladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte valilik binasında konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. 1 Mart 2012 günü sabah 09.00 sularında Beyoğlu Sütlüce mevkiinde çevik kuvvet otobüsüne yapılan saldırı sonucunda 15 polis memuru ve 1 vatandaşın yaralandığını hatırlatan Vali Mutlu, 'Bir motosiklete yüklenmiş olan patlayıcılarla gerçekleştirilen bu eylem faillerinin yakalanması konusunda yoğun bir çalışma bugüne kadar sürdürüldü. Bununla ilgili olarak Terörle MücadeleŞube Müdürlüğü ve İstihbar Müdürlüğü ve diğer birimlerimiziz yapmış oldukları çalışmalar sonucunda bombalama eylemini geçekleştiren 2 kişi ve yardımcı olan 5 kişi toplam 7 kişi gözaltına alındı ve olay aydınlatıldı ' diye konuştu.

İstanbul'u huzur şehri olarak muhafaza etme noktasındaki kararlılıklarını ve gayretlerini bu olayı kısa sürede aydınlatarak göstermiş olduklarını anlatan Vali Mutlu, 'Güvenlik güçlerimizin bu konudaki kararlılığı, cesareti, azmi ve bilgisi hiçbir terör örgütünün İstanbul'da bu tür eylemleri gerçekleştirmesine, gerçekleştirse de faili meçhul kalmasına fırsat vermeyecektir. Bundan sonra da bu kararlı duruşumuzu terör örgütleri ile mücadele noktasında sürdüreceğiz. Bu şahısların mekanlarında yapılanaramalarda önemli malzemeler ele geçirildi. 4 ayrı kalıp halinde toplam 890 gram TNT patlayıcı, 2 adet el bombası, 4 elektrikli fünye, 2 adet bomba zamanlayıcısı, bomba yapımımda kullanılan araç ve gereçler. 2 tabanca, 50 fişek, 2 adet tabanca susturucusu, 1 taban namlusu. Ve diğer dijital malzemeler ile örgütsel dokümanlar elde edilmiştir ' şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, basın mensuplarının, 'Etilerle patlaması ile bir ilgisi var mı? ' sorusuna ise, 'Hayır, ayrı. Fakat ilk başlarda tahmin ettiğimiz gibi bu saldırının yapılış şekli terör örgütünü gösteriyordu. Yakalana kişiler de örgüt mensubu çıktı ve bu netleşti ' şeklinde karşılık verdi.

'Soru başka eylemlere karışmışlar mı? ' sorusuna ise Mutlu, 'Başka karışmış oldukları olaylar var. İlk kez yardım ve yataklık edenler de var. Farklı olaylarda bulundukları tespitini yaptık. Bunlarla detaylı bilgileri vereceğiz ' yanıtını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise 'Bu şehirde bu tür olaylar olmaz değil olur ama biz mutlaka buluruz. Bunun altını çiziyorum. Çalışmalarımız gücümüz, teknik donanımımız, bu eylemi yapanları bulmaya yetecek güçte. Şimdiye kadar hiçbir patlama olayı faili meçhul kalmamıştır bu şehirde. En son Halkalı olayının da failleri yakalandı. Kalmaz ve mutlaka buluruz ' dedi.

Vali Mutlu, 11 işçinin öldüğü Esenyurt'taki çadır yangınıyla ilgili yeni gözaltı olup olmadığı sorusu üzerine de, 'Bununla ilgili incelemeler hem adli makamlarca yürütülüyor, hem de Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri yürütmekte. Şu ana kadar gözaltı işlemi yok ama tahkikatlar sürdürülüyor ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı