Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rus ordusu büyüyecek

22 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Rusya Başbakanı Vladimir Putin, önümüzdeki 10 yıl içinde Rus ordusuna 400 modern kıtalararası nükleer füze, 600 savaş uçağı ve 2 bin 300 modern tank verecekleri vaadinde bulundu.

2020 'ye kadar nükleer kapasitesinde ömürlerini doldurmaları nedeni ile yarı yarıya azalma yaşayacak Rusya, yeni alımlarla birlikte nükleer gücünü modernleştirerek koruyabilecek.

4 Mart 'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri ile ilgili vaatlerine devam eden Putin, Rossisykaya Gazeta 'ya yazdığı makalesinde Rus ordusunun modernizasyonu ve yeni alınacak silahlarla ilgili planlarını açıkladı.
“Kara ve denizden kullanılabilen kıtalararası 400 adet stratejik füze, 20 adet deniz altı, 50 savaş gemisi ve beşinci nesil savaş uçakları dahil olmak üzere 600 adet savaş uçağı Rusya ordusuna dahil olacak” sözü veren Rusya Başbakanı, binden fazla helikopter, 28 adet S-400 füze savunma sistemi, 38 adet Vityaz hava savunma sistemi, 2300 tank ve 17 bin adet çeşitli amaçlar için kullanılacak askeri araç alınacağını kaydetti.

Putin makalesinde Rusya 'nın kara, deniz, hava ve nükleer gücünün yeterli kapasitede olacağını, bu alanda yapılacak yatırımların ise ülkenin ekonomisine pozitif katkı sağlayacağını savundu. Rusya hükümeti ordunun modernizasyonuna yönelik çalışmalar için 2020 'ye kadar 22 trilyon ruble (730 milyar dolar) ayırmış durumda.

Savunma sanayinin modernizasyonunun ekonomi üzerinde yeni bir boyunduruk oluşturacağı yönünde bir kısım yanlış algılamaların olduğunu savunan Putin, “Bunun yanlış bir anlayış olduğundan eminim. Savunma sanayinin canlandırılması metalürji, mekanik mühendisliği, kimyasal ve radyo-elektronik mühendisliği, IT ve telekomünikasyon teknolojilerinin gelişimi gibi birçok alanda gelişimi tetikleyecek” ifadelerini kullandı. Putin, Rusya 'nın savunma gücünün artmasının ülkenin bağımsızlığının, diğer ülkelerin saygı duymasının ve barışın garantisi olduğunu hatırlattı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov ise geçen hafta yaptığı açıklamada, ulusal güvenliğe karşı tehdit görmeleri durumunda nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyecekleri uyarısında bulunmuştu. Makarov 'un Rusya Savunma sanayine yönelik eleştirileri ise yankı uyandırmış, Türkiye 'nin bile çok daha başarılı insansız hava aracını ürettiğini hatırlatarak taleplerin karşılanamaması konusunda sert eleştirilerde bulunmuştu.
Kamuoyuna yönelik vaatlerinin yer aldığı altıncı makalesini yazan Rusya Başbakanı 'nın 4 Mart sonrası Kremlin 'e dönüşüne kesin gözü ile bakılıyor. Son anketlerde desteğini yüzde 55 'lere çıkartan Putin 'e en yakın rakipler Komünist Parti lideri Genadi Zyuganov ve aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski 'ye destek yüzde 8 'lerde. Diğer adaylar Adaletli Rusya partisi lideri Sergey Mironov ve milyarder iş adamı Mihail Prohorov ise yüzde 4 oy ancak alabiliyor.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı