Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MHP'den dokunulmazlık teklifi

28 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Afyonkarahisar'da partisinin il binasının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim milletvekillerimizin giremediği kamplara ABD’liler Almanlar Fransızlar giriyor herkes giriyor ancak vekiller giremiyor.Şiddetle protesto ediyorum." diye konuştu.

2002’de Türkiye’yi sıfır terör ve sıfır sorunla devralan AK Parti’nin günümüzde bütün komşularıyla kavgalı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir taraftan iç terörle uğraşırken bir yandan da komşularıyla adeta düşman oldu. Sıfır sorunla ülkeyi devraldılar, ancak geldiğimiz noktaya bakın. Yunanistan ile sorunumuz vardı, şimdi Suriye, Güney Kıbrıs, İran ile Irak ile sorunumuz var. Geniş bir kitleyi karşımıza alıyoruz.” dedi.

Malatya’ya bir füze kalkanı kurulduğunu ancak bunun amacını bir türlü öğrenemediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Amacı ne İsrail’in güvenliğini sağlamak. Ancak buraya bizim milletvekillerimiz gitti giremiyor. Bu topraklarda bizim milletvekillerimizin giremediği bir toprak olabilir mi? Aynı şekilde Hatay’daki kamplara da giremiyoruz. Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağımı yoksa AK Parti’nin birilerine peşkeş çektiği topraklar mı?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, bu konunun bir an evvel netliğe kavuşması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bizim milletvekillerimizin giremediği kamplara ABD’li, Almanlar Fransızlar giriyor herkes giriyor ancak vekiller giremiyor. Şiddetle protesto ediyorum. Buradan Sayın Başbakana soruyorum bu kamplarda ne yapılıyor? Bu kamplar TBMM’nin onayından geçmiş birilerine tahsis edilen kamplar mı? yoksa sizin iradenizle birilerine peşkeş çekilen Türkiye Cumhuriyeti toprakları mıdır? Bu bizim bağımsızlığımıza doğrudan saldırıdır. Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir.” Terör olaylarından sonra muhalefetin ve hükümetin cami avlusunda buluşmasına rağmen TBMM’de buluşamadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu hükümetin terör olayını çözme iradesi, kapasitesi, çapı, yoktur. Bunun için TBMM’yi göreve çağırdık çözelim, konuşalım diye. Ancak AK Parti bundan kaçtı. Şimdi soruyorum siz hangi gerekçeyle TBMM’ye gelmediniz?


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı