Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yılmaz Erdoğan'a destek

13 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Sinema yönetmeni ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın verdiği bir röportajda eleştiri konusu olan film ve dizilerde ezanın, inançlı kesimin görmezden gelindiği veya olumsuz yansıtıldığı yönündeki sözlerine memleketinden destek geldi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, "Bence de Türkiye’de hem inançlı kesim, dizilerde olsun, sanat camiasında olsun genelde olumsuz bir tabloyla yansıtılıyor. Yılmaz Erdoğan’nın söylediği gibi bu ülkede yaşayan insanların renk, dil, kimlik ve inançları gözardı edilmiştir." dedi.

Erip, yaptığı açıklamada, Yılmaz Erdoğan'ın düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında bir beyan verdiğini söyledi.

Erip, şöyle konuştu: "Bence de Türkiye’de hem inançlı kesim, hem dizilerde olsun, sanat camiasında olsun genelde olumsuz bir tabloyla yansıtılıyor. Yılmaz Erdoğan’nın söylediği gibi bu ülkede yaşayan insanların renk, dil, kimlik ve inançları gözardı edilmiştir. İşte Yılmaz Bey sanat camiasını eleştirerek 'bir İslam ülkesi olmaına rağmen günde beş defa ezan sesi duyulmasına rağmen neden ezan sesi duyulmuyor?' demişti. Bu da doğru. Ben de bu eleştiriye katılıyorum. Hem Kürtler hem de inançlı kesim söz konusu olunca ön yargılı davrandıkların düşünüyorum. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı