Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bayramlara sivil kutlama

6 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği, bugün 28283 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'na köşk ev sahipliği yapacak.Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin yürürlüğe konulmasının Bakanlar Kurulu’nca 16/4/2012 tarihinde kararlaştırıldığı bildirildi.

Yönetmeliğin, “19 Mayıs Kutlama Yönetmeliği, 23 Nisan Kutlama Yönetmeliği, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Yönetmeliği, Cumhuriyet Bayramı Kutlama Yönetmeliği, Cumhuriyet Bayramı törenleri, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri kutlama yönetmeliği, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri yönetmeliği, Zafer Bayramı törenleri”ni kapsadığı belirtildi.Yönetmeliğe göre, Cumhuriyet Bayramı törenleri programının hazırlanması ve uygulanması Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın koordinesi ile yürütüleceği, Zafer Bayramı törenlerinin ise Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı’nın koordinesi ile yürütüleceği bildirildi.

Tören ve kutlama ilkelerine göre Cumhurbaşkanının bulunduğu törenler başkent programına göre uygulanacak.İl ve ilçelerde ulusal bayram, resmi bayramlar, mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günlerin kutlanması, vali veya görevlendireceği vali yardımcısı veya kaymakamın başkanlığında; garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü ile mülki idare amirince uygun görülecek diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla oluşan komite tarafından düzenleneceği kaydedildi. Yeni yönetmeliğe göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resepsiyonu Cumhurbaşkanı verecek. Kutlamalar halkın bayramı olacak şekilde kutlanacak.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ise Milli Eğitim Bakanı ev sahipliği yapacak ve program uygulanacak.19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Gençlik ve Spor Bakanı tarafından organize edilecek ve gençliğin geniş katılımı sağlanacak, tören geçişine yer verilmeyecek.

“30 AĞUSTOS RESEPSİYONU ÇANKAYA KÖŞK’ÜNDE YAPILACAK”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da cumhurbaşkanının başlatacağı törenlerde, bayramın halk tarafından kutlanacağı vurgulandı. Zafer Bayramı resepsiyonu ise artık cumhurbaşkanı tarafından verilecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı