Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Duman'a hizbullah tepkisi

10 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Kütahya'da bir grup sivil toplum örgütü, Duman şarkı grubunun 'Rezil' isimli parçasında manevi değerlerle alay ettiği gerekçesiyle protesto gösterisi düzenledi.

Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde toplanan 30 kişilik grup, Duman'ın, 13 Mayıs Günü Kütahya'da vereceği konseri derhal iptal ederek, Müslümanlardan özür dilemesini istediler.

Grup adına basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi üyesi Sadullah Kabakçı yaptı. Kabakçı, "13 Mayıs 2013 günü saat 20.30'da Dumlupınar Üniversitesi'nin Kapalı Spor Salonu'nda Duman adlı Rock Grubu'nun konser vereceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Duman grubu şarkısında özellikle 'rezil' adlı şarkısında İhlas Süresi'nin 'nin 3. Ayetinde değişiklikler yapıp şarkısına uyarladığı ve manevi değerlerimize ağır ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir. İslam dinini suiistimal edenleri eleştirecek başka yol mu, başka metot mu bulamadınız ki yüce Allah'ın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda; utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslam dinini suiistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle tel'in ve protesto ediyoruz. Peygamber Efendimizin (SAV) Hadis-i Şerifleri'nde 'Nefsim elinde olana yemin ederim o Kuran'ın üçte birine muadildir' buyurduğu, Allah-ü Teala'nın tek olduğuna, doğurmayan doğrulmamış olduğuna vurgu yapılan bu surenin şarkıya uyarlanamayacağını, bunları yapan bir gurubunda Kütahya'mızda konser veremeyeceğini belirtmek istiyoruz. Anadolu Gençlik Derneği, Memursen, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din-Bir-Der, Hafızlar Derneği, Kur'an Muhafızları ve TGTV sivil toplum kuruluşları olarak tüm Kütahya halkına sesleniyoruz; 'Duman'sız Kütahya istiyoruz sloganıyla, İhlas Süresi'yle dalga geçen grubun konserine gitme' diyoruz. Duman grubu konserinin Cuma gününe kadar iptal edilmesini istiyoruz. Konserin iptal edilmemesi durumunda protestolarımız devam edecektir" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı