Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Eyalet sistemi' CHP ve MHP'yi gerdi

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katıldığı bir TV kanalında ‘Bir savcı çıkıp 'Siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz diye hesap mı soracaktır? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum' sözlerine tepki gösterdi.

Tarhan, “Bu hem bir anayasa suçu, hem kanunsuz emirdir, kanunsuz emrin yazılı olarak verilmesi gerekir, gücü yetiyorsa yazılı belgeyle yapsın o çağrıyı” dedi.

Tarhan, TBMM'de Türkiye Harp Malülleri Kırıkkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal ve beraberindekileri kabul etti Kabulde konuşan Öcal, şehit ve gazi ailelerine yasalar çerçevesinde rahat bir hayat sağlanmasını istediklerini söyledi.

Meclis’te şehitliğin tanımının yapılmasını istediklerini ifade eden Öcal, şehit ve gazi yakınlarına verilen en düşük maaşın asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, eğitim ve öğretim yardımlarının artırılması KDV ve ÖTV muafiyeti verilmesini içeren raporu Tarhan’a sundu. Kabulde bir konuşma yapan Tarhan, İmralı sürecinde şehit ailelerinden kendine çok sayıda telefon geldiğini söyledi.

BDP Diyarbakır milletvekili Emine Ayna’nın ‘Türk askerleri boşuna öldü’ sözlerini eleştiren Tarhan, “Söz silahtır iyiliğe de yarar kötülüğe de yarar. Bunun bir kadın tarafından yapılması kadınlara ve annelere söylenmiş olması kötülüktür. Bilmem kaçıncı açılımın ifşasıdır. Devletin hiçbir politikasından haberi olmayan masum şehit ailelerinin çocuklarına boşuna ölmüştür demek vicdansızlıktır. Oğullarının aziz hatıralarına saygısızlık onları incitmiştir” diye konuştu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu süreçte şehit ailelerinin yüzüne bakmaya yüzü kalmadığını söyleyen Tarhan, bu süreçte Öcalan ile Erdoğan sözlerinin örtüştüğünü savundu. Tarhan, “Başbakan 11 yılda terörü tırmandırmış ve teröre teslim olmuştur” dedi.

Sürecin uluslararası inisiyatif tarafından yönetildiğini ileri süren Tarhan, dış dinamiklerin Türkiye- İsrail Paktı’nın kurulmasını ısrarcı olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın bu süreçten korktuğunu ve bu nedenle sık sık hastalanıp ortadan kaybolduğunu iddia eden Tarhan, Öcalan’ın bunu anlayarak tehditler savurduğunu ileri sürdü. Tarhan, “iki cambaz bir ipte oynamaz. Erdoğan o ipin üzerinde duramıyor. Tam da bu sırada İsrail’den Erdoğan’a hayat öpücüğü gelmiştir. Ama bu sahte özüre bize gelen bilgilere göre Filistin halkı da inanmamıştır. Hesap büyük. Ortadoğu’da çok büyük kazan var. Başbakan ülkesini Ortadoğu’da kanlı bir maceraya sokmaya hazırlanıyor. Kendi ülkesinde korkudan binlerce korumayla dolaşan bu adam kefen edebiyatı yapıyor. Kefeninde de zırh vardır. İçeceğini söylediği baldıran zehiri var ya eminim ki o zehrin panzehiri de stratejik ortakları tarafından kendisine verilmiştir” diye konuştu.

Başkanlık sistemine karşılık eyalet sisteminin getirilmesine Türk Milleti’nin izin vermeyeceğini belirten Tarhan, "Bu konuda hukuk içinde göze göze dişe diş mücadele göze alıyorsa buyursun denesin. Eğer Mehmetlerin aziz hatırasını bedel olarak vermeyi istiyorsa biz onu vermeyeceğiz” diye konuştu.

Tarhan, kabulde, soruları da yanıtladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katıldığı TV kanalında, 'bir savcı çıkıp siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz diye hesap mı soracaktır? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum” yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Tarhan, “Açıkça yargıya emir vermektir. Bir kanuni düzenlemeye bile gerek olmadığını belirtmiş olmasıdır. Bu hem bir anayasa suçudur hem kanunsuz emirdir bu yaptığı. Kanunsuz emrin yazılı olarak verilmesi gerekir . Gücü yetiyorsa yazılı belgeyle yapsın o çağrıyı” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Kandil’in Öcalan’ın sesini duymak istediği’ yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine ise Tarhan, “Herkes birbirinin sesini özlüyor öyle anlaşılıyor. Obama’nın sesini çok özleyen vardı. Öcalan’ın sesini özleyenler de var. Epey bir ses benzeşmesi olduğunu düşünüyorum“ dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı