Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karga tulumba dışarı çıkarıldılar

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Afyonkarahisar’da Başkanlık sistemi hakkında konferans verdi.

Protesto gösterisi yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri polis tarafından salondan dışarı çıkartıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) “Genç Liderler Kulübü” tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de Başkanlık Sistemi” konulu konferansa Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesinde güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri ile tartışarak konferansın düzenleneceği salona girmek isteyen gençler, uzun uğraşlar ve üniversite yönetiminin devreye girmesi ile detaylı bir aramadan sonra salona alındılar. Salonda herhangi bir olay çıkmaması için tedbir alan emniyet güçleri, gençlerin yanına oturarak, slogan atmamaları ve konuşmayı bölmemeleri konusunda uyardılar.

Sakin başlayan konferansta, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, kürsüye çıkarak konuşmasına başladı.

Doç. Dr. Tekin, son günlerde gündemdeki sıcaklığını koruyan “Başkanlık Sistemi’ni” anlatmaya başladığı esnada, TGB’li protestocu bir genç, oturduğu yerden ayağa kalkarak söz istedi. Ancak Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, öğrenciye konuşması bittikten sonra kendisine söz vereceğini söyleyerek, oturmasını istedi. Fakat protestocu genç, Tekin’in açıklamasına aldırmayarak bir anda konuşmaya başlayınca, bu defa gence AKÜ Rektörü Prof. Mustafa Solak, müdahale ederek, “Arkadaşım sus, otur yerine provoke etme” dedi.

Ancak genç, Rektör Solak’a da aldırmayarak, “Sizin bu önerdiğiniz başkanlık sistemi, bizzat Abdullah Öcalan’ın desteklediği bir sistemdir. Bu başkanlık sistemini Türkiye’ye getirmek, PKK ile aynı safta olmak demektir. O yüzden siz PKK ve ABD ile aynı saftasınız, bölücüsünüz" dedi

Protestocu gence, yanında oturan iki bayan arkadaşı da katılarak slogan atmaya başlayınca, polis müdahale etti. Gençler, salonda çıkartılarak, ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı