Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent'te çifte saldırı

21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen saldırıyı değerlendirerek, söz konusu saldırıyı DHKP-C örgütünün yapabileceğini söyledi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılan Bülent Arınç, “Dün saat 21.00 civarında Adalet Bakanlığı'nın arka tarafına el bombası atıldığı söylendi. Genel Merkezimizi de LAW silahıyla bir atış yapıldığı bilgisi geldi. Genel Merkezimizde başkanlığın bulunduğu 8. katın özellikle seçildiğini düşünüyorum. Adalet Bakanlığı ve Genel Merkezimizi hedef almaları bir DHKP-C olayını akla getirebilir.” dedi.

Son zamanlar DHKP-C’ye yönelik ciddi operasyonlar düzenlendiğini belirten Bülent Arınç, “Tabi enteresandır Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu operasyonu eleştiren sözleri hayretimize gark olmuştur. Sanki bir kısım avukatlar ve onların çalıştığı bürolar aranınca bunlar hukuka ve avukatlara bir eylem olarak düşünüldü. Operasyon anını görüntüleyen video kayıtlarından görüyorsunuz ki arka arkaya çelik kapılardan oluşmuş kapılar kale duvarlar oluşmuş durumda. Birbirinden geçmesi mümkün olmayan gizli kasalar çözülmesi zor şifrelerle örgütün tüm kayıtları muhafaza altına alınmış. Tüm bunlar örgütün ne kadar gayri meşru tedbirler aldığını hepimiz görüyoruz. Esasen kesin olmamakla birlikte dün akşam elde edilen bilgilere göre bu örgütün bu eylemi yaptığı kanaati mevcut.” diye konuştu.

Yapılan saldırıyla DHKP-C’nin mesaj veriş olabileceğine dikkat çeken Arınç, saldırının çözüm sürecini baltalamak adına da yapılabileceğini işaret etti.

TUTANAKLARDAKİ GÖRÜŞLER BİZİM GÖRÜŞLERİMİZ DEĞİL

Basına sızan İmralı görüşmeleriyle ilgili de açıklama yapan Arınç, tutanaklarda geçen hiçbir konunun kendi görüşleri olmadığını kaydetti.

Bülent Arınç, “Öcalan’ın Milliyet gazetesinde yayınlanan tutanak denilen o şeyler bizim görüşlerimiz değil. Öcalan BDP ile görüşürken yanlarında değildik, dinlemedik bu konuda hiçbir şey bilmiyoruz ne konuştuğunu kimin konuştuğunu sorgulayacak noktada da değiliz. Öcalan BDP’lilere bir şey söylemek istiyor onları ikna etmek istiyor olabilir. Süreç belli bir noktaya gelince Başbakan parlamentoya gerekli bilgiyi verir toplumumuza gerekli bilgileri sunar.” ifadelerini kullandı. Nevruz kutlamalarının sorunsuz geçmesini temenni eden Başbakan Yardımcısı, BDP ve diğer sivil örgütlerin çok daha dikkatli davranacağını ümit ettiğini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı