Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Termik santral isyanı izle

28 Şubat 2013 Perşembe günü yayınlandı İçel'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde yapılacak termik santral bilgilendirme toplantısı, vatandaşların ve bir grup çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Yeşilovacık belediye hizmet binası altındaki düğün salonunda, termik santralle ilgili firma ve ilgili kurum yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı organize edildi. Beldelerinde termik santral yapılmasını istemeyen belde halkı ve bir grup çevreci, düğün salonu içerisinde bulunan firma ve ilgili kurum yetkililerini protesto edip içeriye girmeye çalıştı. Çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma ekibi, grubun içeriye girmesine izin vermedi. Çıkan olaylarda düğün salonunun camları kırılırken, 7 kişi gözaltına alındı.

Toplantıyı yapamayan ekibin tahliye edilmesi esnasında da arbede yaşanırken, bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Toplantıyı yapacak ekip ambulansa bindirilip güçlükle beldeden uzaklaştırıldı. Vatandaşlar İçel-Antalya karayolunu İstiklal Marşını okuyarak trafiğe kapattı ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler. Güvenlik güçleriyle zaman zaman gergin anlar yaşayan vatandaşları, CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer ve Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat kapatılan yol, gözaltına alınan şahısların beldedeki sağlık ocağında alınan sağlık raporunun ardından serbest bırakılmasıyla açıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı