Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

15 Şubat'ın 24. Yılı

16 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Hakkari, Van, Batman, Bingöl, Şırnak ve Mardin'in bazı ilçelerinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara, polis müdahale etti.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane bir grup, Hakkari ve Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri düzenledi.

Yollarda barikat kuran göstericiler, dağılmaları konusunda uyarıda bulunan güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırıda bulundu.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruplara biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede bulundu.

Göstericiler, ara sokaklara kaçtı.

-Van

Van'da aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve partililerin bulunduğu bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nden İtfaiye Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.

Meydanda yapılan basın açıklamasının ardından bazı partililer alandan ayrılırken, bir grup gösterici ise polisi taşlamaya başladı.

Taşlama üzerine polis, gruba müdahale ederek dağıttı.

Olaylarla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

-Batman

Batman'da yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine BDP Batman İl Başkanlığı'nca parti binası önünde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata tarafından basın açıklaması yapıldı.

Öte yandan, Batman'da izinsiz gösteriler sırasında yaralan 16 yaşındaki İ.E. Batman Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne sevk edildi. İ.E ile yakınları ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat da Diyarbakır'a geldi.

Batman Valisi Yılmaz Arslan'da olayla ilgili olarak, izinsiz gösteriler sırasında 16 yaşında bir kişinin elinden ve ayağından yaralandığını, ailesinin çocuğu hastaneye kaldırdığını söyledi.

Arslan, ''Polise gelen ihbarda, bu kişinin ya patlayıcıyı yaparken ya da polise atmaya çalıştığı sırada patlayıcının patladığı yönünde. Olay araştırılıyor'' dedi.

-Bingöl

BDP Bingöl İl Başkanlığı'nca Saat Kulesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İmralı ile sürdürülen barış sürecini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Baluken, ''Ne şekilde olursa olsun, ne şekilde başlatılmışsa başlatılsın biz her halükarda her şartta bu yeni sürece büyük bir değer biçiyoruz. Büyük bir anlam veriyoruz'' diye konuştu.

Grup, BDP İl Başkanlığı'na kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı.

Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Cizre ilçesinde olaylarda yaralanan Z.A. ve M.E.D. Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı