Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul polisi yılbaşı alarmında

1 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Yeni yıla saatler kaldı. Kimi 'pijama terlik televizyon' için hazırlandı, kimi de sokak planı yaptı. Ama dışarı çıkmak isteyen kadınlar, dikkatli olmalıydı! Zira 364 gündür bekleyen yılbaşı magandaları bu geceye yoğunlaştı...

2012, bugün 00:00'da tarihe karışacak. Görevi, 2013 devralacak. İnsanoğlu bir yılın yorgunluğunu atacak. Kimi yeni yılı evde karşılayacak, kimi de sokaklara akacak! Bazıları da 'Aman canım sıradan bir gün' deyip yeni yıla normal muamele yapacak. Ancak her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da sokaklar magandalara kalacak!

HER YER KALABALIK
Kadınları tenhada sıkıştıran eşkıyalar, yeni yıl kutlamasında kamusal alanlara karışacak. Özellikle büyük şehirler magandaların adresi olacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde konserler düzenlenecek. Taksim Meydanı kapalı olsa da İstiklal Caddesi'nde insanlık seli yaşanacak. Peki kadınlar, bu kalabalıklardaki magandalara karşı nasıl korunacak. İşte TAKVİM'den dışarı çıkacak kadınlara uyarılar:

5 BİN POLİS GÖREVDE
İstanbul Emniyeti, taciz, kapkaç, hırsızlık gibi suçların bu yıl da yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bu kapsamda polisler, simitçi, boyacı, kestaneci ve Noel Baba kılığında görev yapacak. Taksim ve Nişantaşı başta olmak üzere Beşiktaş, Bakırköy, Bağdat Caddesi gibi eğlence merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde 5 bin polis çalışacak. Yine bu rakamın 640'ını güven timleri oluşturacak.

FENER: Bu fener göze tutulduğunda kısa süreli bir körlüğe yol açıyor. Yani sapıklar için bir kabus aracı.
BiLEKLiK: Yılın modası demirli bileklikler, magandaların bileğini bükecek.
LAZER: Teknolojinin tüm nimetleri size göre. Lazerli ışık saçan bir cihaz da magandanın 'kamaşan' gözlerini daha da kamaştırır.
BiBER GAZI: Biberi mutfağından eksik etmeyen kadınlar! Biber gazı da tam size göre. Yeni yılı dışarıda kutlayacaksanız, biber gazını yanınızdan eksik etmeyin.
PANiK BUTONU: Öfkeli kocanın kabusu olan panik butonu, magandaları da korkutacak.
TOKA: Arkanızdan yaklaşan ve saçınızı hedef alan magandalar yandı! Çünkü bu tokalardaki demirler, sapık elleri delecek.
TOPLU iĞNE: Sökükleri diken, eskilere ömür biçen fedakar kadınlar. Gün gelir iğne en büyük koruyucunuz olur.
ÇANTA: Çakması için bile servet harcayan kadınların imdadına çantalar yetişti. Özellikle zımbalı çantalar tam size göre. Zira magandanın olası bir hareketine karşı etkili bir savunma şekli.
ÇAKI: Sürü halindeki magandaları bu küçük çakı ile anında caydırabilirsiniz. Umarız buna gerek kalmaz!


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı