Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İktidar cephesi menmun

13 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin olarak, “Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz.” dedi.

Arınç, Manisa 'nın Turgutlu ilçesinde yaptırılan yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının açılışının ardından gazetecilerin 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından başlatılan operasyonla ilgili sorularını cevapladı. Olayı bir yargı işlemi olarak görmek gerektiğini dile getiren Arınç, “Çünkü savcılığın verdiği izinle bunlar yapılıyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir yargı süreci başladı.

4 Nisan'dan itibaren, hayatta bulunan iki eski Milli Güvenlik Konseyi üyesi Evren ve Şahinkaya mahkeme önünde yargılanıyor. Vatandaşlarımızın, yurttaşlarımızın şikayetleri üzerine savcılık iddianame tanzim etti ve mahkeme başladı.

Yine 28 Şubat 1997'de, yazarların çizerlerin daha çok postmodern darbe dedikleri bir süreçle ilgili olarak da yargıya müşteki sıfatıyla şikayetler yapılmıştı. Şimdi de özel yetkili savcılık, o soruşturma kapsamında o dönemde çalışmaları olduğunu bildikleri kişilerle ilgili bir arama işlemi yapıyor. Zannediyorum ki bu bir yargı sürecinin başladığını gösteriyor. Eğer yeterli deliller bulunursa demek ki daha sonra iddianame tanzim edilecek ve dava açılacak veya bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verilecek.” dedi.

TBMM'de de bir araştırma komisyonu kurulduğunu aktaran Arınç, “1960 darbesi, 71 muhtırası, 28 Şubat ve 27 Nisan ile ilgili bir araştırma komisyonu görevlendirildi, 4 ay içerisinde raporlarını sunacaklar. Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz.” diye konuştu.

Bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 'İntikamla adalet olmaz. ' yönündeki açıklamalarını değerlendiren Arınç, “İntikamla adalet olmaz, amenna. Adalet başka şeydir, merhamet başka şeydir. Adalet mutlaka herkes için lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecine yönelik operasyonlardan sıkıntı duymaktadır. Kendisi genel başkan değildi. O zamanki genel başkan Sayın Deniz Baykal, o süreci en çok alkışlayanlardan biriydi. CHP, 28 Şubat sürecinde, Refah-Yol hükümetinin devrilmesini temin eden Milli Güvenlik Kurulu ve Türk Silahlı Kuvvetleri etkisine her zaman minnettar olmuştur.'' dedi.

Suriye'deki olaylarla ilgili bir soru üzerine de Arınç, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Arınç, “BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan'ın önce 10 Nisan, daha sonra da 12 Nisan'la ilgili talepleri olmuştu. Suriye yönetimi bunlara uymadı. Şu an ne yapıldığını bilmiyorum ama geçmişte de gördük ki Beşşar Esed ve yönetimi kan dökmeye devam ediyor, sözlerini tutmuyor ve ısrarla ülkede şiddet uyguluyor. Biz de Türkiye olarak, bu konuya ilgi duyan bütün ülkeler olarak bölgemizdeki ülkelerle, BM ve NATO ile Suriye konusunu her an görüşüyoruz. Şiddetin durması, silahların susması ve halkın öldürülmesi olaylarının bir an önce bitmesi konusunda Türkiye bütün ağırlığıyla dış politikada etken olmaya çalışıyor.” dedi.

Arınç, iki askerin Şırnak kırsalında şehit olduğunu hatırlatarak, “Her hal ve şart altında Türkiye, terörle mücadelesini sürdürecek ve bunda başarılı olacak.” dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı